Beyaz Saray'da Türkiye gündemli önemli toplantı

Beyaz Saray'da Türkiye gündemli önemli toplantı

ABD Senatosu'nun ve Temsilciler Meclisi'nin dış ilişkiler ve savunma ile ilgili komitelerinin bugün ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geleceği açıklandı.

Beyaz Saray'da Türkiye gündemli önemli toplantı
16px
24px
16.10.2019 05:34
ABONE OLgoogle

Kongre'nin önde gelen üyeleri ile Trump arasındaki görüşmenin konusu ise Türkiye’nin kuzeydoğu Suriye’de terör unsurlarına karşı başlattığı mücadele olacak.

Reuters’ın Kongre kaynaklarına dayandırdığı habere göre; TSİ ile 22:00’da başlayacak görüşmeye davet edilenler arasında Senato’nun Cumhuriyetçi Çoğunluk lideri Mitch McConnell, Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi ile Senato ve Temsilciler Meclisi’ne bağlı Dış İlişkiler ve Silahlı Hizmetler komitelerinin üst düzey isimleri bulunuyor. ABD, Türkiye'den 3 bakan ve 2 bakanlığı yaptırım listesine aldı

Washington’da Türkiye’nin Suriye’den çekilmesi konusunda görüşbirliği var. Hem Demokrat hem Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, Ankara’nın Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmasıyla Türkiye’ye karşı yaptırımlar öngören ortak tasarılar hazırladı.

Ayrıca Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi ve Senato’daki Demokrat azınlığın lideri Chuck Schumer, Trump’ın Amerikan askerlerini Suriye’den çekme kararını eleştiren ve Türkiye’ye ateşkes çağrısı yapan bir tasarı sundu. İki lider, Kongre üyelerinden, her iki parti temsilcilerinin imzasıyla sunulan tasarıya destek vermesini istedi.

ABD Başkanı Trump, dün TSİ ile 23.30 sıralarında Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu yaptırım listesine alan bir Başkanlık Kararnamesi çıkarmıştı.

Bu kararnameye göre; çelik için gümrük vergisi mayıs ayı öncesindeki düzeyi olan yüzde 50’ye yükseltilecek. ABD, Türkiye ile 100 milyar dolarlık bir ticaret anlaşması yapılmasına ilişkin Ticaret Bakanlığı öncülüğünde yürütülen görüşmeleri de vakit geçirmeksizin durduracak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde