Beyaz Saray açıkladı: Biden-Erdoğan yarın görüşebilir

Beyaz Saray açıkladı: Biden-Erdoğan yarın görüşebilir

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, NATO Zirvesi'nde Biden ile Erdoğan'ın resmi bir ikili görüşmesinin planlanmadığını ancak yine de bir araya gelebileceklerini söyledi.

Beyaz Saray açıkladı: Biden-Erdoğan yarın görüşebilir
16px
24px
27.06.2022 13:18
ABONE OLgoogle

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ABD Başkanı Joe Biden ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Madrid'de yarın başlayacak NATO Zirvesi'nde görüşebileceklerini belirtti.

Sullivan bugün yaptığı açıklamada Biden ile Erdoğan arasında ikili bir resmi görüşmenin planlanmadığını söyledi. Ancak Sullivan Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya üyeliklerine Türkiye'nin itirazını ele almak üzere Biden'ın Erdoğan ile görüşebileceğini ifade etti.

'Bakalım önümüzdeki 24 saat nasıl gelişecek'

CNN'in aktardığına göre ikili arasında resmi bir görüşme planının olmadığını söyleyen Sullivan "Birbirlerini görme fırsatına elbette sahip olabilirler" dedi ve ekledi: "Bakalım önümüzdeki 24 saat nasıl gelişecek. Bugün ortaya çıkan bir diplomatik faaliyet telaşı var."

Sullivan Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya üyelik başvurularına Türkiye'nin itirazına ilişkin gelişmeleri Biden'ın "yakından takip ettiğini" söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde