Beyaz Saray: Erdoğan'a telefonun amacı tebrik değildi

Beyaz Saray: Erdoğan'a telefonun amacı tebrik değildi

Beyaz Saray referandum sonrası, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı araması hakkında açıklama yaptı.

Beyaz Saray: Erdoğan'a telefonun amacı tebrik değildi
16px
24px
19.04.2017 07:49
ABONE OLgoogle

AGİT raporunu beklediklerini söyleyen Basın Sözcüsü Sanders, "Telefonun amacı tebrik değildi" dedi.

Beyaz Saray’dan ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a referandum sonrası araması hakkında açıklama geldi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Trump’ın Erdoğan’ı aramasının bir tebrik anlamına gelmediğini söyledi.

Trump'tan Erdoğan'a sürpriz telefon..

Air Force One uçağında muhabirlerin sorularını yanıtlayan Sanders, telefon konuşmasının destek anlamına gelip gelmediğine dair bir sorusuna “Hayır” yanıtını verdi.

Sanders, “Telefonun amacı bu değildi. Başkan tabiki de demokrasiyi destekliyor ve demokrasi umudu taşıyor. Fakat aynı zamanda birinci önceliği Amerikalıları korumak. Ve bu nedenle bazen diğer ülkeler ve NATO ortaklarımızla birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

Washington’da etkili Politico sitesinin haberine göre, ABD Başkanı’nın AGİT raporunu beklediğini belirten Sanders, “Komisyon’un seçim raporuna bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı haber Washington Post gazetesininde de yer aldı. Donald Trump’ın, AGİT raporunu beklemeden Erdoğan’ı araması ABD kamuoyunda eleştirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde