Besim Tibuk'tan rüşvet gibi sponsorluk

Besim Tibuk'tan rüşvet gibi sponsorluk

İMKB ve SPK başkanları KKTC yolunda. Sponsor ise Besim Tibuk..

Besim Tibuk'tan rüşvet gibi sponsorluk
16px
24px
08.03.2013 16:59
ABONE OLgoogle

Sermaye piyasalarının aktörleri son yılların en hareketli günlerini yaşıyor. İMKB (İstanbul menkul Kıymetler Borsası), Borsa İstanbul adını alarak içinde VOB ve Altın Borsası’nın da bulunduğu devasa bir yapıya dönüştü. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan halka arz seferberliği de yeni yapıyla devam edecek.

Halka arz seferberliği çerçevesinde Anadolu’nun birçok kentinde toplantılar yapıldı, yapılmaya da devam edecek. Şirketlerin sahipleri ile toplantılar yapılarak halka arzın önemi anlatıldı. Bugünlerde sermaye piyasası aktörlerinin hedefi ise Yavru Vatan. Sermaye piyasanın aktörleri 12-13 Nisan’da KKTC’ye (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Öğrendiğimize göre, davet KKTC Maliye Bakanlığı’ndan gelmiş. Bakanlık tarafından düzenlenecek “KKTC’nin 30. Yılında Ekonomik Gerçekler ve Beklentiler” toplantısında SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) Başkanı Vahdettin Ertaş, İMKB Başkanı İbrahim Turhan, MKK (Merkezi Kayıt Kuruluşu) Genel Müdürü Yakup Ergincanı, Takasbank Genel Müdürü Şaban Erdikler, bankacılar ve KKTC yetkilileri ile KKTC’li yatırımcılar katılacak. Toplantıda Kıbrıslı şirketlerin halka açılması başta olmak üzere sermaye piyasaları aracılığı ile yavru vatana yeni açılımların kazandırılması amaçlanıyor.

Yapılacak toplantının ev sahipliğini ve sponsorluğunu da Merit Grubu’nun sahibi, eski siyasetçi Besim Tibuk yapıyormuş. Konuşulanlara göre, KKTC’de turizmin gelişmesini en çok isteyen yatırımcılardan olan Tibuk’un bu toplantıya sponsor olması manidar. Nisan ayında KKTC’de yedinci otelini açacak olan Tibuk’un yeni turizm yatırımlarını da önümüzdeki dönemde Türk sermaye piyasalarıyla tanıştırmaya hazırlandığı konuşuluyor. Tibuk’un atacağı adımın ille de halka arz olmayabileceği, yatırımları adına tahvil çıkartabileceği de söylentiler arasında.

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde