Beşiktaş’ın istediği araziyi kime verdiler?

Beşiktaş’ın istediği araziyi kime verdiler?

Beşiktaş Kulübü'nün kullandığı 149 dönümlük arazi ise Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralanmıştı.

Beşiktaş’ın istediği araziyi kime verdiler?
16px
24px
15.12.2020 08:41
ABONE OLgoogle

Beşiktaş'ın kullandığı Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nin yanına, Ümraniye Belediyesi'nin bir spor tesisi yapacağı, belediyenin Nevzat Demir Tesisleri'nin bitişiğindeki araziye Atlıspor ve Okçuluk Kulübü Tesisleri kurulacağı ve söz konusu tesis için Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alındığı belirtildi.

Siyah beyazlı kulübün kullandığı Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nin yanına, Ümraniye Belediyesi de bir spor tesisi yapacak. Belediye, Nevzat Demir Tesisleri'nin bitişiğindeki araziye Atlıspor ve Okçuluk Kulubü Tesisleri kuracak.

BELEDİYE GEREKLİ İZİNLERİ ALDI

Belediye, söz konusu tesis için Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gerekli izinleri aldı. Proje inşaat çalışması aşamasına geldi. Belediye tesisleri halkın kullanımına da açmayı planlıyor.  Ümraniye Belediyesi Geleneksel Okçuluk Kulübü de bu tesislere taşınacak.

BEŞİKTAŞ ALTYAPI TESİSİ İÇİN İSTEMİŞTİ

Atlıspor ve Okçuluk Kulübü Tesisi, Beşiktaş'ın üçüncü idman sahasının bittiği noktanın alt tarafındaki araziye yapılacak. Ümraniye Belediyesi'nin Atlıspor ve Okçuluk Kulübü Tesisleri yapacağı arazi B2 statüsünde bulunuyordu. Yine tesislerin yan tarafında üçüncü köprüye bağlantı yolu çerçevesinde bir kavşak da yapılacak.

Bu araziyi Beşiktaş Kulübü de talep ediyordu. Siyah beyazlılar, idman tesislerini genişleterek, tüm altyapısını taşımayı amaçlıyordu.

49 YILLIĞINA BAKANLIKTAN KİRALANDI

Beşiktaş Kulübü'nün kullandığı 149 dönümlük arazi ise Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralanmıştı. Bu tesisin yapım maliyetini kulübün kongre üyelerinden Nevzat Demir üstlendiği için onun adı verildi. 

TESİS AHMET NECDET SEZER'İN KATILDIĞI TÖRENLE AÇILMIŞTI

 

 

Tesis 2002 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de katıldığı törenle açılmıştı. Toplam 55.600 metrekarleki alanda profesyonel futbol A takımının kamp binası, altyapı kamp binası, medya merkezi ve 4 tane çim idman sahası bulunuyor.

Ajansspor

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde