Beşiktaş'a 'Güven' geldi!

Beşiktaş'a 'Güven' geldi!

Sahasında Kayserispor'u konuk eden Beşiktaş, iki kez geriye düştüğü karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak üç puan hasretine son verdi. Maçın son bölümüne yenik giren Beşiktaş, peş peşe bulduğu gollerle galibiyete uzandı.

Beşiktaş'a 'Güven' geldi!
16px
24px
12.12.2021 21:11
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta oynanan maçta Yukatel Kayserispor’u 4-2 mağlup etti. Ligde 5 maç aradan sonra galibiyete uzanan Beşiktaş, lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkını 15’e indirdi.

Kayserispor Thiam’ın golleriyle güçlü rakibi karşısında iki kez öne geçmesine rağmen, avantajını koruyamadı. Larin, Batshuayi (2) ve Güven Yalçın’ın golleri Beşiktaş’a galibiyeti getirdi.

İlk yarısı temposuz geçen karşılaşmada Kayserispor, hızlı hücumda Thiam’ın kafa golüyle 38. dakikada öne geçti. İyi kapanan Kayserispor karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Beşiktaş, 45. dakikada Larin’in kafa vuruşu sonrası beraberliği sağladı ve soyunma odasına 1-1 beraberlikle girmeyi başardı.

SON 10 DAKİKADA GELEN GALİBİYET

İkinci yarı müthiş bir tempoyla başladı. Beşiktaş gol için baskısını arttırırken, Kayserispor da kazandığı toplarla hızlı hücuma çıkarak etkili olmaya çalıştı. Yine gelişen hızlı bir hücumda Kayserispor, Thiam’ın 71. dakikada attığı golle bir kez daha öne geçti.

Sahasında mutlak galibiyet parolası ile çıktığı maçta şok yaşayan Beşiktaş, son 10 dakikada bulduğu gollerle üç puana uzandı. 84 ve 89. dakikalarda Batshuayi takımını öne geçirirken, Güven Yalçın’ın 90+6. dakikada attığı gol skoru belirledi.

Bu sonuçla beş maç aradan sonra galip gelen Beşiktaş puanını 24 yaparken, Kayserispor 19 puanda kaldı.

Kayserispor maçında takımın başında Beşiktaş U19 Takımı Teknik Direktörü Önder Karaveli çıktı. Teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından hafta ortasında takımın başında idmanlarda yer alan Karaveli, Kayserispor maçında takımın başında yer aldı.

ÖNDER KARAVELİ’DEN 7 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş’ta teknik sorumlu Önder Karaveli, Borussia Dortmund maçının 11inde 7 değişikliğe giderek Kayserispor mücadelesine çıktı. Karaveli, savunmada Necip Uysalın yerine Rosier, Welinton’un yerine Serdar Saatçı, Montero’nun yerine Vida ve Umut Meraş’ın yerine ise Rıdvan Yılmaz’ı görevlendirdi. Orta alanda cezalı olan Josef ve Mehmet Topal’ın yerine Atiba ve Pjanic, hücum hattının sağında ise Kenan Karaman’ın yerine Rachid Ghezzal forma giydi. 

Kaleyi Ersin Destanoğlu’na emanet eden Önder Karaveli, savunma dörtlüsünü; Rosier, Serdar Saatçı, Vida ve Rıdvan Yılmaz’dan oluşturdu. Orta alanda Atiba, Can Bozdoğan ve Miralem Pjanic’i sahaya süren Karaveli, hücum hattının sağında Ghezzal, solunda Larin’i tercih etti. Önder Karaveli’nin hücum hattındaki tercihi ise Michy Batshuayi oldu.

VODAFONE PARKTA SERGEN YALÇIN SESLERİ

Karşılaşma öncesinde Beşiktaş taraftarları şampiyon teknik direktör Sergen Yalçına destek çıktı. Hafta ortasında siyah-beyazlı ekiple yollarını ayıran Sergen Yalçın lehine taraftarlar, uzun süre tezahüratlarda bulundu.

TARAFTARLARDAN TAKIMA HEM DESTEK HEM DE MESAJ

Beşiktaşlı taraftarlar, Kayserispor maçı öncesinde takımına büyük destek gösterdi. Siyah-beyazlı futbolcuların ısınma hareketlerini yapmak üzere yeşil zemine çıkmasıyla, teker teker tribünlere çağırıldı. Uzun süre oyuncular lehine tezahüratlar yapan Beşiktaşlı taraftarlar, takımın el ele tribünlere geldiği sırada ise Burası Beşiktaş, herkes kendine gelsin şeklinde tempo tuttu. Öte yandan Beşiktaş taraftarları genç oyuncular Serdar Saatçı ve Rıdvan Yılmaz’a özel ilgi gösterdi.

PJANIC 2 MAÇ SONRA 11DE 

 Beşiktaş’ta Kayserispor maçına ilk 11de başlayan Miralem Pjanic, 2 maçlık aranın ardından 11’de yer aldı. Son olarak Giresunspor mücadelesinde 11’de görev yapan Bosna Hersekli orta saha oyuncusu daha sonra Kasımpaşa maçında yedek kalmış ve görev almamıştı. Tecrübeli futbolcu  Şampiyonlar Liginde oynanan Borussia Dortmund mücadelesinde ise üst solunum enfeksiyonu nedeniyle görev alamamıştı. Pjanic, 2 maçlık aradan sonra formasına kavuşmuş oldu.

GÖKHAN TÖRE 6 MAÇ SONRA KADRODA

Siyah-beyazlı ekipte, Gökhan Töre 7 maç sonra bir karşılaşma kadrosunda yer aldı. Son olarak Şampiyonlar Liginde deplasmanda oynanan Sporting maçında görev yapan Gökhan Töre, sonrasında 6 maçta sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmemişti. 29 yaşındaki kanat oyuncusu, yaklaşık 40 günlük aranın ardından bir maç kadrosunda kendine yer buldu.

TRİBÜNLER DOLDU

Beşiktaş’ın Kayserispor’u konuk ettiği karşılaşmada taraftarlar tribünleri doldurdu. Siyah-beyazlılar, bir önceki iç saha maçında GZT Giresunspor’u konuk ederken tribünde 4, 5 bin civarında taraftar yer almıştı. Beşiktaş yönetiminin karşılaşma öncesinde bilet fiyatlarında indirim yapmasının ardından taraftar, Vodafone Park’ta yerini aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde