Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ağır yaralı: 4-0

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ağır yaralı: 4-0

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi macerası Sporting Lizbon deplasmanında sona erdi.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ağır yaralı: 4-0
16px
24px
04.11.2021 04:13
ABONE OLgoogle

Şampiyonlar Ligi C Grubu dördüncü maçında Sporting Lizbon'a 4-0 yenilen Beşiktaş, kötü bir futbol sergilediği maçın ardından Devler Ligi defterini kapattı. Avrupa Ligi hayali ise mucizelere kaldı...

Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, Sportin Lizbon deplasmanındaki 4-0’lık mağlubiyetle gruptaki dördüncü maçını da kaybetti. Siyah beyazlılar, bu sonuçla grupta oynayacağı iki maçı kalmasına rağmen Şampiyonlar Ligi’nde tur atlama ümidini tamamen yitirdi.

Siyah beyazlıların 3. olarak Avrupa Ligi Play-Off turuna katılma ihtimali matematiksel olarak devam etse de mucizelere kaldı. Ev sahibi Sporting Lizbon 10 dakikada bulduğu 3 golle soyunma odasına 3-0’lık üstünlükle girerken, goller Pedro Gonçalves (31’p, 38′) ve Paulinho’dan geldi. İkinci yarının 56. dakikasında Pablo Sarabia’nın attığı gol maçın skorunu 4-0 olarak belirledi.

Öte yandan, siyah beyazlıların Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza 90+1’de ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Lizbon karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Beşiktaş, gruptaki dördüncü maçını da kaybederek 0 puanla son sırada yer aldı.

BEŞİKTAŞ’IN AVRUPA LİGİ UMUDU

Grubun diğer maçında Ajax Dortmund’u 3-1 yenince siyah beyazlıların üçüncü olarak Avrupa Ligi Play-Off turuna katılma ihtimali matematiksel olarak devam etti. Beşiktaş’ın kalan iki maçı kazanıp, Dortmund’un kaybetmesi halinde siyah beyazlılar Avrupa Ligi Play-Off turuna katılabilecek. Lizbon ise, bu galibiyetle 6 puana ulaştı. Beşiktaş, 24 Kasım’daki 5. maçında sahasında Ajax’ı ağırlayacak.

ÖNCE DİREK, SONRA ERSİN!

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 9. dakikada ev sahibi Sporting Lizbon’dan geldi. Sol kanatta topla buluşan Pablo Sarabia’nın arka direğe yerden yaptığı ortayı Paulinho tamamlamak istedi. Ancak Lizbonlu futbolcunun şutu üst direkten döndü. Bu pozisyondan bir dakika sonra Lizbon benzer bir tehlike daha geliştirdi. Yine Sarabia’nın arka direğe yaptığı ortayı Paulinho tekrar tamamlamak istedi. Kaleci Ersin Destanoğlu ayaklarıyla yaptığı kurtarışla gole izin vermedi. Temsilcimiz Beşiktaş’ın ilk önemli atağı 15. dakikada gerçekleşti. Sağ kanattan yapılan ortayı Josef de Souza kontrol etmek isterken savunmaya çarpan top Cyle Larin’in önünde kaldı. Kanadalı futbolcu bekletmeden şutunu çekti ancak kaleci Antonio Adan kritik bir kurtarış yaptı.

LIZBON 10 DAKİKADA 3 GOL ATTI

Karşılıklı gol pozisyonlarının yaşandığı maçta Beşiktaş, 28. dakikada Larin ile net bir fırsatı değerlendiremedi. Rachid Ghezzal’ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya Larin hareketlendi. Topu göğsüyle kontrol eden Kanadalı futbolcu, açısı kapanmasına rağmen altıpas içinden şutunu çekti ancak top kaleye paralel şekilde taç çizgisine doğru gitti. Pozisyonun devamında atak geliştiren Lizbon’da Pedro Gonçalves, ceza sahası içinde Rıdvan Yılmaz’ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Dakika 31’de atışı kullanan Gonçalves topu ağlara göndererek skoru 1-0’a taşıdı. Dakikalar 38’i gösterdiğinde yine Pedro Gonçalves’in golüyle Lizbon durumu 2-0 yaptı. Ceza sahası içinde topla buluşan Gonçalves, kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktada Rıdvan Yılmaz’dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi. Maçın başında iki net pozisyondan eli boş dönen Lizbon forveti Paulinho, 41. dakikada ceza sahası dışından çektiği şutla kaleci Ersin’i mağlup ederek skoru 3-0’a getirdi. Lizbon 10 dakikada 3 gol bularak soyunma odasına önde girmeyi başardı.

SARABIA BOŞ KALEYE…

İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlayan Beşiktaş’ta Alex Teixeira oyuna girerken Francisco Montero oyundan çıktı. Mehmet Topal’ı stopere çeken Sergen Yalçın’ın bu hamlesi etki yaratmadı. Beşiktaş kalesinde tehlikeler yaratmaya devam eden Lizbon, 48’de Matheus Reis ile direğe takılırken 55’de Matheus Nunes kaleci Ersin Destanoğlu’nu geçemedi. Ancak 56’da Sarabia farkı 4’e çıkarttı. Sol kanatta hızlı gelişen Sporting Lizbon hücumunda Reis son çizgiye indi ve yerden ön direğe çevirdi. Welinton Silva’nın müdahale ettiği top Sarabia’nın önünde kaldı. İspanyol futbolcu bekletmeden vuruşunu yaparak skoru 4-0 yapan golü attı.

GHEZZAL ATAMADI, SOUZA ATILDI!

Dördüncü golün ardından Can Bozdoğan ve Salih Uçan’ı oyuna alan Sergen Yalçın, Atiba Hutchinson ve Cyle Larin’i kenara aldı. Dakika 70’te sağ kanatta gelişen Beşiktaş hücumunda Necip Uysal arka direğe ortaladı. Arka direkte Can Bozdoğan kafayla topu diğer direkte bulunan Rachid Ghezzal’a gönderdi. Bomboi pozisyondaki Ghezzal kafayla vurdu ancak, top üstten auta gitti. Mücadelenin 90+1. dakikasında rakibine yaptığı faulle ikinci sarı kartını gören Josef de Souza kırmızı kartla oyun dışında kalırken, maçta başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 4-0’lık yenilgiyle ayrıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde