Antalya’ya turist akını...Rus ve Almanlar ilk sırada
EKONOMİ / 12 dk. önce
Antalya’ya turist akını...Rus ve Almanlar ilk sırada
Varank: 'Hedefimiz dünyada ilk 20'
EKONOMİ / 39 dk. önce
Varank: "Hedefimiz dünyada ilk 20"
Vedat Bilgin: Ücretlilerin vergi dengesizliğini çözeceğiz
GÜNDEM / 58 dk. önce
Vedat Bilgin: Ücretlilerin vergi dengesizliğini çözeceğiz
BAE ile İsrail arasında imzalanan 'Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması' yürürlüğe girdi
DÜNYA / 1 saat önce
BAE ile İsrail arasında imzalanan 'Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması' yürürlüğe girdi
HABERLER>DÜNYA
19 Ocak 2020 Pazar - 21:22

Berlin'de tarihi zirve sona erdi... İşte alınan kararlar

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Berlin'de düzenlenen uluslararası konferans sona erdi.

Berlin de tarihi zirve sona erdi... İşte alınan kararlar

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen konferans sona erdi. Zirvede temaslarını tamamlayan Erdoğan Almanya'dan ayrıldı. Zirve sonrası Merkel “Kapsamlı bir plan konusunda anlaştık” derken BM'den "Tarafların silah ambargosuna uymasını bekliyoruz" açıklaması geldi. Zirvede 4 çalışma grubu oluşturulduğu açıklandı. Guterres toplantıya katılan tüm tarafların ateşkesi destekleme taahhüdünde bulunduğu da söyledi. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetiyle yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı konferans 4 saatten fazla sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konferans sırasında ayrı bir odada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya Başbakanı Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile ayrı ayrı görüştüğü öğrenildi.

Zirvenin ardından Merkel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve BM'nin Libya Temsilcisi Ghassan Salame basın toplantısı düzenledi.

Libya'da kalıcı ateşkesi ve barışı tesis etmeyi amaçlayan zirvenin ardından Merkel “Kapsamlı bir plan konusunda anlaştık” açıklamasında bulundu.

MERKEL: KAPSAMLI BİR PLAN KONUSUNDA ANLAŞTIK

Merkel'in açıklamaları şu şekilde:

Herkes politik sürecin gerekli olduğunu söyledi. Kapsamlı bir plan konusunda anlaştık. Konferansın bütün tarafları çok yapıcı bir şekilde çalıştı. Herkes aslında silah ambargosuna saygı duyulmasını istiyor. Libya'nın bütün sorunlarını çözmeyeceğini biliyoruz. 5 artı 5 kişilik askeri bir komitenin oluşması için isimler verildi

GUTERRES: ASKERİ BİR ÇÖZÜM OLAMAZ

BM Genel Sekreteri Guterres de Libya sorunun askeri bir çözüm olamaz" dedi. Guterres "Tarafların silah ambargosuna uymasını bekliyoruz" ifadeleri kullandı ve  "Önümüzdeki günlerde askeri komiteyi Cenevre'de toplayacak duruma geldik" mesajını verdi. Guterres toplantıya katılan tüm tarafların ateşkesi destekleme taahhüdünde bulunduğu da ekledi. 

MAAS: 4 ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da 4 çalışma grubu oluşturulduğunu açıkladı.

ERDOĞAN ALMANYA'DAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'deki temaslarını tamamlayarak özel uçak "TRK" ile TSİ 21.15'te Türkiye'ye hareket etti.


Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetine icabetle, Libya konusunda gerçekleştirilen zirve için bulunduğu Berlin'deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin Tegel Havaalanı'nda, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök ile diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

Erdoğan ile, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Berlin'den ayrıldı.

NELER YAŞANDI?

Berlin yeni yılın ilk ayında bir günde ilk kez bu kadar çok sayıda devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getirdi. Libya Konferansı'na Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere Başbakanı Johnson, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, BM, Afrika Birliği, AB başta olmak üzere 11 ülkenin başbakanları ve temsilcileri Başbakan Merkel'in davetlisi olarak Berlin'e geldi. Konferans nedeniyle Berlin Tegel havalimanı ve konferansın yapılacağı Başbakanlık çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Konferansın hedefi, Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle sağlanan ateşkesin kalıcı olmasını, Birleşmiş Milletler'in Libya'ya silah ambargosuna sıkı sıkıya uyulmasını sağlamak.

Konferansa 13 isim katıldı

Konferansa Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, BM'nin Libya Temsilcisi Ghassan Salame ile Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcileri katılıyor.

Çin'den Çin Komünist Partisi (ÇKP) Dışişleri Çalışma Komitesi Ofisi Başkanı Yang Cieçı'nın da katılım sağladığı konferansta Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan temsil ediyor.

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

AB, Türkiye ile ilgili kesinti iddialarını yalanladı
Berlin'de dev zirve: Putin'den Erdoğan'a: Değerli dostum
IMF Başkanı: Dünyayı yeni bir Büyük Buhran bekliyor
Forbes'un dünyanın en zenginleri listesinde zirve değişti
Kraliçe 2. Elizabeth: Prens Harry ve Meghan Markle artık kraliyet unvanlarını kullanmayacak
FETÖ'cüler Hakan Şükür'ü dolandırdı mı... "Bütün birikimimizi kaybettik"
Son dakika… AB’den skandal Türkiye kararı
1.758 karatlık elmasın sahibi kim oldu?
Beyaz Saray'dan Trump-Erdoğan görüşmesine dair açıklama
Antalya’ya turist akını...Rus ve Almanlar ilk sırada
EKONOMİ / 12 dk. önce
Antalya’ya turist akını...Rus ve Almanlar ilk sırada
Varank: 'Hedefimiz dünyada ilk 20'
EKONOMİ / 39 dk. önce
Varank: "Hedefimiz dünyada ilk 20"
Vedat Bilgin: Ücretlilerin vergi dengesizliğini çözeceğiz
GÜNDEM / 58 dk. önce
Vedat Bilgin: Ücretlilerin vergi dengesizliğini çözeceğiz
Advertisement
Katma Değer Vergisi’nde yeni düzenlemeler
EKONOMİ / 9 saat önce
Katma Değer Vergisi’nde yeni düzenlemeler
BAE ile İsrail arasında imzalanan 'Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması' yürürlüğe girdi
DÜNYA / 1 saat önce
BAE ile İsrail arasında imzalanan 'Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması' yürürlüğe girdi
TOBB'dan depremzedeler için ''İş Dünyası Konut Seferberliği'' kampanyası
EKONOMİ / 2 saat önce
TOBB'dan depremzedeler için ''İş Dünyası Konut Seferberliği'' kampanyası
İrlanda Cumhurbaşkanı'ndan '1 Nisan şakası'
AKTÜEL / 2 saat önce
İrlanda Cumhurbaşkanı'ndan '1 Nisan şakası'
Hollanda'dan çevre için depozito kararı
DÜNYA / 4 saat önce
Hollanda'dan çevre için depozito kararı
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Medya Tekstil İşte Başaranlar Aktüel
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol