Berdimuhamedov'dan Çalık'a bir jest daha

Berdimuhamedov'dan Çalık'a bir jest daha

Türkmenistan'da pek çok yatırıma imza atan Çalık Holding, yeni bir iş daha aldı

Berdimuhamedov'dan Çalık'a bir jest daha
16px
24px
19.07.2012 12:17
ABONE OLgoogle

 Türkmenistan'da pek çok yatırıma imza atan Çalık Holding, Aşkabat'ın kesintisiz elektrik enerjisi teminatı ve ülkenin elektrik enerji sisteminin modernizasyonunu projesini üstlendi.

      Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edilen Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Berdimuhamedov'a yeni enerji projesini sundu.

      Toplam 5 yılda tamamlanacak proje 3 aşamada hayata geçirilecek. Proje kapsamında inşa edilecek 60 trafo tek bir güç kaynağıyla birleştirilecek. Projenin birinci aşamasında Aşkabat'ta kontrol ve gözetim merkezi inşa edilirken, ikinci aşamada bu merkezden Aşkabat'ın elektrik denetimi yapılacak. Çalık Holding bu projeyi Schneider Electric, Siemens, General Electric, ABB şirketleri ile birlikte hayata geçirecek.

      Çalık Grubu Türkmenistan'da daha önce 6 tane elektrik santrali kurdu. Bu ülkede tekstil, sağlık, inşaat, sanayi ve enerji alanında çok sayıda projeye imza atan Çalık Holding halihazırda, Aşkabat'ta 200 yataklı, Balkan, Mari, Lebap ve Daşoğuz vilayetlerinde 30 yataklı ilk yardım merkezleri kuruyor. Türk şirketi tarafından inşaatı devam eden diş hastanesinin önümüzdeki yıl teslim edilmesi bekleniyor.
      
     Türk şirketleri 6 ayda 3 milyar dolarlık iş aldı
     
     Türkmenistan'da iş yapan Türk müteahhitlik şirketleri 2012 yılının ilk 6 ayında 3 milyar dolarlık projeyi üstlenirken, yıl sonuna kadar rakamın 5 milyar doları bulması bekleniyor.

      Türkmenistan pazarı Türk inşaat şirketleri açısından önemli bir pazar konumunda. Türkiye'nin yurtdışı müteahhitlik işlerinin yüzde 42'isini Türkmenistan'da gerçekleştiriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde