Berberler ve kuaförler yüzde 40 zamlı fiyatla hizmete başladı, işte yeni fiyatlar

Berberler ve kuaförler yüzde 40 zamlı fiyatla hizmete başladı, işte yeni fiyatlar

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Federasyonu (TBKGU) Genel Başkanı Bayram Karakaş, bugün açılan olan berber ve kuaförlerin yüzde 40 zamlı fiyatlar üzerinden hizmet vereceklerini açıkladı. 

Berberler ve kuaförler yüzde 40 zamlı fiyatla hizmete başladı, işte yeni fiyatlar
16px
24px
11.05.2020 14:11
ABONE OLgoogle

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok sektörle birlikte berber ve kuaförler de ekonomik olarak kötü yönde etkilendi.

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları (TBKGU) Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, kuaför, berber ve güzellik salonlarının gelir kaybından dolayı yüzde 40 zam uygulanacağını söyledi.

'15-20 dakikalık arayla hizmet verilecek'

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun da yürütülen çalışmaların detaylarını anlattı. İşletmelerde koltuklar arasında mesafe olacağını kaydeden Uzun, "3 koltuklu bir dükkanda 2 koltuk çalışacağız. 5 koltuk varsa 3 koltuk çalışacağız, Ortadaki koltuğu boş bırakacağız ve 2 metrelik mesafeler olacak. Tıraş 45 dakika sürüyorsa personel tıraş bitiminden sonra dışarıya çıkacak ve 15-20 dakika hava alacak" diye konuştu.

'Maalesef özellikle havlu bulmakta zorlanıyoruz'

Salgın tedbirleri kapsamında koruyucu önlük ve kullan at havlu temini başlattıklarını da vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti:

"Maalesef özellikle havlu bulmakta zorlanıyoruz. 10 günlük stok yaptık ama sonrası için sıkıntılı bir süreç olabilir. Koruyucu önlük sorununu ise tek kullanımlık boya önlükleri ile aşacağız."

Dükkanlarda kolonya, dezenfektan kullanımının en üst seviyeye çıkacağını, tek kullanımlık havlu ve önlüğünde ekstra maliyet anlamına geldiğini vurgulayan Uzun, "Şu aşamada hizmet bedelimize en az yüzde 30 zam yapmak zorundayız. Başka şekilde esnafımızın para kazanması ve evine ekmek götürme şansı yok. Biz de bu zammı istemezdik ama çaremiz kalmadı" dedi. 

Artık yüzde 40 daha pahalı

Yaklaşık 1,5 aydan bu yana evde olan ve gelir kaybına uğrayan berberlerin, bu hafta kapılarını açması bekleniyor. Berberlerin, tarifelere yüzde 40 zam uygulayacakları ve salgından önce 20 liraya yaptıkları işlem için artık 30 lira alacakları açıklandı.

Buna göre;

Saç Kesme 35 tl
Sakal Kesme 20 tl
Saç Sakal 50 tl

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde