Berat Albayrak'ın istifasının perde arkasında ne var?

Berat Albayrak'ın istifasının perde arkasında ne var?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası Türkiye'nin birinci gündem maddesi haline geldi.

Berat Albayrak'ın istifasının perde arkasında ne var?
16px
24px
08.11.2020 22:47
ABONE OLgoogle

İstifanın, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın bir TV kanalında yaptığı olumsuz değerlendirmenin hemen arkasından gelmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, ekonomideki duruma ilişkin Kanal 42'ye dün açıklamalarda bulunmuştu.

Arınç'ın ekonominin olumsuz gidişatına yönelik sözleri, önümüzdeki günlerde kabinede önemli değişiklikler gerçekleşebileceği yorumlarına neden olmuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası Arınç'ın TV'de yaptığı açıklamaların hemen ardından geldi. 

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, "Ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a "Ekonomide sıkıntılar mutlaka var. Hatta bakanımız ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik dediği zaman hem kendisine itiraz ettim" diye konuşmuştu.

Arınç, Bakan Albayrak'a ekonomi ile ilgili kriz uyarısında bulunduğunu belirtti. Bülent Arınç şu ifadeleri kullanmıştı. 

"Ekonomide sıkıntılar mutlaka var. Hatta bakanımız ekonomide sıkıntı yok, bu psikolojik dediği zaman hem kendisine itiraz ettim hem de kamuoyuna, ne psikolojik yani... Hepimiz elimizde tuttuğumuz gibi adeta maddi olarak sıkıntıları görüyoruz.

Önemli olan sıkıntının varlığını inkar etmek değil kabul ederek bunu gidermek için yapılacak çalışmalardır. Cumhurbaşkanımızın çaba içinde olduğunu görüyorum. Sıkıntı küçük müdür, büyük müdür derseniz elbette büyüktür ama krize dönüşmemiştir. Bunlar anlatılabilir, atlatılabilir. Eskiden de krizleri gördük biz. Türkiye daha fazla etkileniyor.."

Albayrak'ın istifasında Naci Ağbal detayı

Cumhuriyet yazarı Erdal Sağlam, Berat Albayrak'ın, kendisinden habersiz yapılan Ağbal ataması üzerine istifa kararı aldığını aktardı.

Sağlam, Berat Albayrak'ın istifa kararını dün aldığını, istifa sebebi olarak da Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmasına olduğunu aktardı.

Sağlam şunları söyledi:

"Albayrak'a sorulmadan Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığına getirilmesi.. Haberi yokmuş. Sabah, Berat Bey ve Cumhurbaşkanı arasında gergin konuşma geçmiş. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu istifayı kabul etmeyecğini düşünüyorum. Bence Berat Albayrak'ta böyle düşünüyor"

SON KARAR BEKLENİYOR

Independent Türkçe'nin edindiği bilgilere göre ise, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da son ana kadar bekleyerek tavır belirlemeye çalışıyor ve bu nedenle de Anadolu Ajansı ve TRT'ye bekleme talimatı verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından bir istifa açıklaması paylaşıldı.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde