Benzin ve motorine indirim! Depo 23 TL daha ucuza dolacak

Benzin ve motorine indirim! Depo 23 TL daha ucuza dolacak

Araç sahipleri dikkat! Önceki gün benzinin litre fiyatında 28 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Bir indirim haberi daha geldi.

Benzin ve motorine indirim! Depo 23 TL daha ucuza dolacak
16px
24px
09.08.2019 11:26
ABONE OLgoogle

Bugünden itibaren benzinin litre fiyatına 18 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 34 kuruş indirim yapıldı. Böylece benzindeki indirim 48 kuruşa yükselmiş oldu. Türkiye'de ortalama bir otomobilin yakıt deposu 50 litre civarında akaryakıt alıyor. Hal böyle olunca dizel araç sahipleri depolarını önceki günlere göre 17 lira, benzinli araç sahipleri ise 23 lira daha ucuza doldurmuş olacak. 

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı aşağı doğru çekilirken Türkiye’de de akaryakıt fiyatlarına art arda indirim geliyor. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinin litre fiyatına 18 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 34 kuruş indirim geldiğini açıkladı.

Gece yarısından itibaren geçerli olacak indirimle birlikte benzinin litre satış fiyatı ortalama İstanbul’da 6.70 liradan 6,58 liraya, Ankara ve İzmir’de 6.77 liradan 6.59 liraya inecek. Önceki günde benzinin litre fiyatına 28 kuruş indirim yapılmıştı. Yani Toplam indirim benzinin lire fiyatında 46 kuruşa çıkmış oldu.

DİZEL ARAÇLAR 17 TL, BENZİNLİ ARAÇLAR 23 TL DAHA UCUZA DOLACAK

Hal böyle olunca depolarını bugün itibaren dolduracak olan vatandaşlar daha ucuza akaryakıt almış olacak. Peki önceki günlere göre kaç lira daha az verecekler? Ortalama bir otomobilin yakıt deposu 50 litre alıyor.

Gelen indirimlerle birlikte dizel araç sahipleri depolarını fullerken 17 lira, benzinli araç sahipleri ise 23 lira daha az verecek. Tabi bu oran otomobil deposunun aldığı akaryakıt oranına göre değişiklikler gösterebiliyor.

Motorinde ise ortalama İstanbul'da 6.37 liradan 6.03 liraya, Ankara'da 6.46 liradan 6.12 liraya, İzmir'de ise 6.48 liradan 6.14 liraya düşecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde