Belediyeden satılık helikopter; işte satış fiyatı

Belediyeden satılık helikopter; işte satış fiyatı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetindeki helikopteri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre kapalı teklif usulü ile satacak.

Belediyeden satılık helikopter; işte satış fiyatı
16px
24px
14.01.2022 12:27
ABONE OLgoogle

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre; İhale, 16 Şubat 2022 tarihinde Çankaya Mahallesi Atatürk Caddesi No:19 Akdeniz adresindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilecek. Helikopter satış ihalesinde muhammen bedel 1 milyon 480 bin dolar olarak açıklandı.

İhaleye katılmak isteyenler, İdare'den onay alarak helikopteri bulunduğu yer olan Ankara Esenboğa Genel Havacılık Terminali'nde mesai saatleri içerisinde hangar yetkilisi gözetiminde inceleyebilecek.

CHP’li Başkan: Çok şükür bu helikopterden kurtuldum

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer'in selefi, eski MHP'li yeni İYİ Partili Burhanettin Kocamaz döneminde 2.5 milyon dolara alınan helikopterin elden çıkarılmasıyla ilgili, "Çok şükür bu helikopterden kurtuldum. THK'dan aylık 49 bin 500 dolar alıyoruz" demişti. 

AYLIK MASRAFI 300 BİN LİRA

Son seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Vahap Seçer, makamına oturur oturmaz borç batağındaki idareyi tasarruf tedbirleriyle düze çıkarmak için harekete geçti.

Başkan Seçer, helikopteri ekonomik kriz nedeniyle elden çıkaramayınca, önce saatlik olarak kiralanması sonra da hava taksi olarak kullanılması talimatını verdi. Ancak bunlar da bir işe yaramadı; aylık 300 bin TL masrafı bulunan helikopter elde kaldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde