Belediye Başkanı, Ticaret Bakan Yardımcısı'ndan mazot kaçakçılığının görmezden gelinmesini istedi

Belediye Başkanı, Ticaret Bakan Yardımcısı'ndan mazot kaçakçılığının görmezden gelinmesini istedi

AKP'li Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay'ın da katıldığı toplantıda mazot kaçakçılığının görmezden gelinmesini talep etti,

Belediye Başkanı, Ticaret Bakan Yardımcısı'ndan mazot kaçakçılığının görmezden gelinmesini istedi
16px
24px
14.01.2020 05:38
ABONE OLgoogle

Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, "7 litre ceza gerçekten bir ceza değil. Bu insanlar bizim insanlarımızdır” dedi. Güzelkaya'nın bu talebine sert bir dille karşılık veren Turagay, "Bizim burada yapmaya çalıştığımız, devletin koyduğu kanun, hukuk ve onunla ilgili yönetmeliklere doğru şekilde uymamız" dedi.

Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Dilucu Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduktan sonra Aralık ilçesine geçen Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, iş adamları ve yöneticilerle bir araya geldi. Toplantıda şoför ve nakliyeciler adına söz alan Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, nakliye sektöründeki sıkıntıları dile getirerek, Turagay’dan mazot kaçakçılığının görmezden gelinmesini talep etti. 

Başkan Güzelkaya, “Benim boynumda kalmasın. Şoför esnafların ve vatandaşların şikâyetlerini dile getireyim. Nakliyeci esnafımızın bana haklı olarak ilettikleri ve bakanımız geldiği zaman söylememi istedikleri talepleri var. Şoförler, Serhat bölgesinde bulunan gümrük kapılarında TIR'ların 30 litre ile mahkemeye verilmediğini, bu uygulamanın bir tek Dilucu Gümrük Kapısı'nda olduğunu, bunların tutulduğu zaman mahkeme değil de bilgilendirilip mağdur olmamak istiyorlar. Birde bu 7-8 litre ceza gerçekten bizim için sıkıntı oluyor. Burada vatandaşın en kolay ulaştığı şahıs benim ve ben burada belediye başkanıyım. 24 saat halkın içinde olduğum için gece gündüz telefonum çalıyor. Şoför arkadaşlar yakıt ikmali yapa yapa geliyorlar. Tabii şofördür, tamaha yenik düşüyor. Bidon ile 30 litre mazot gizlemiş burada tutulmuş ama araç sahibinin haberi yok. Bu mazotu şoför kendisine getirmiş ve araç sahibinin haberi yok. Zaten araç sahibi tenezzül etmez ama araç sahibi şoför yüzünden mağdur oluyor. Araç direkt mahkemeye veriliyor. Şoför yakalanınca bu benim malımdır, nefsime yenik düştüm, kendime getirdim dese de araç sahibine rehin ve şerk konuluyor. TIR firması her şoförün yanına bir bekçi bırakamaz ki. O yüzden araç sahipleri bu şekilde mağdur oluyor ve mahkemelik oluyorlar. Bu sıkıntıyı bizzat siz bakan beye bizim için iletin dediler. Bir de efendim burada 7 litre ceza gerçekten bir ceza değil. Bu insanlar bizim insanlarımızdır” dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay ise, “Bu insanlar bizim insanlarımızdır. Bizim burada yapmaya çalıştığımız devletin koyduğu kanun, hukuk ve onunla ilgili yönetmeliklere doğru şekilde uymamız. Şimdi 7 litre diyorsun, 7 litre olur 8, 9, 10 ve 20 olur. Sonuçta belli kurallar konulduysa buradaki temel esas bu kurallara uymaktır” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde