Belçika basınının bakan Mahinur Özdemir Göktaş ilgisi

Belçika basınının bakan Mahinur Özdemir Göktaş ilgisi

Yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Belçika doğumlu Mahinur Özdemir Göktaş'ın getirilmesi, Belçika basınında geniş yer buldu.

Belçika basınının bakan Mahinur Özdemir Göktaş ilgisi
16px
24px
04.06.2023 15:39
ABONE OLgoogle

Belçika'nın Fransızca ve Flamanca yayın yapan belli başlı tüm haber kuruluşları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dünyaya gelen ve Brüksel Parlamentosu'nda daha önce milletvekilliği yapan Mahinur Özdemir Göktaş'ın bakan olmasına sayfalarında ve bültenlerinde yer verdi.

KABİNEDEKİ TEK KADIN BAKAN

Belçika haber ajansı Belga'nın haberini de kullanan Belçika basını, "Eski Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Erdoğan hükümetinde bakan oldu" başlığıyla haberi duyurdu. Bazı medya kuruluşlarında, Göktaş'ın bakanlık görevine getirilmesi ilk haber olarak verildi.

Mahinur Özdemir Göktaş'ın kabinedeki tek kadın bakan olduğu belirtilen haberlerde, Göktaş'ın özgeçmiş bilgilerine de yer verildi.

BRÜKSEL PARLAMENTOSU'NUN İLK BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLİ

Haberlerde, Göktaş'ın 2009'da Brüksel Parlamentosuna milletvekili seçildiği, ilk başörtülü milletvekili olduğu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015'te partisinden ihraç edildiği, daha sonra Belçika'da siyaseti bırakan Göktaş'ın 2020'de Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandığı hatırlatıldı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde