Belarus’ta dün kayıplara karışan muhalif lider Kolesnikova nerede?

Belarus’ta dün kayıplara karışan muhalif lider Kolesnikova nerede?

Belarus’ta bir aydan beri süren iktidar karşıtı protestoların üç kadın liderinden birisi olan Mariya Kolesnikova’nın, dün ortadan kaybolmasını takiben nerede olduğuna dair tartışmaların gün boyu sürmesi ardından, başkent Minsk’teki bir numaralı gözaltı merkezinde olduğu açıklandı.

Belarus’ta dün kayıplara karışan muhalif lider Kolesnikova nerede?
16px
24px
09.09.2020 13:36
ABONE OLgoogle

Haber sitesi Tut.by’nin aktardığına göre muhalif politikacı Mariya Kolesnikova’nın babası Aleksandr Kolesnikov, soruşturma bürosundan kendisini aradıklarını ve kızının tutuklandığı konusunda bilgi verdiklerini söyledi. Kızının, başkent Minsk’teki bir numaralı gözaltı merkezinde olduğunu da ekledi.

Kolesnikova’nın avukatı Lyudmila Kazak da Sputnik’e açıklamasında, muhalif politikacının gözaltı merkezinde olduğunu doğruladı, şu anda kendisine ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Ancak Kolesnikova’nın ne gerekçeyle gözaltına alındığına ilişkin ise net bir açıklama yapılmış değil.

Nitekim Kolesnikova’nın nerede olduğu ve sonradan bulunduğu söylendiği Ukrayna sınırına neden ya da nasıl gittiğine dair tartışmalar dün gün boyu sürdü.

Kolesnikova’ya dair son görüntüler, kimliği belirsiz kişilerin kendisini başkentte bir minibüse bindirdiğini gösteriyordu.

Belarus’un resmi makamlarına göre bunun ardından Kolesnikova, usulsüz bir biçimde Ukrayna sınırını geçmeye çalışırken yakalandı.

Aynı gün ortadan kaybolan arkadaşları ise Kolesnikova ve kendilerinin sınıra götürülerek Ukrayna’ya geçiş yapmaya zorlandıklarını söylüyor. Daha sonra arkadaşlarının Kiev’de düzenledikleri basın toplantısında anlattıklarına göre Kolesnikova ise pasaportunu yırtarak Ukrayna’ya girişe zorlanmaktan kurtuldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde