Baydemir: Hatam yatırım yapmak

Baydemir: Hatam yatırım yapmak

Geçen yıl iflas ertelemesinden bulunan Brillant markasının patronu Baydemir, nerede hata yaptı?

Baydemir: Hatam yatırım yapmak
16px
24px
15.02.2010 12:26
ABONE OLgoogle

Perde ve brodede dünyanın sayılı üreticilerinden birisi olarak kabul edilen, ancak geçen yıl iflas ertelemesinden bulunan Brillant markasının patronu Erdoğan Baydemir, 2010'dan umutlu.

‘Yıkılmadık ayaktayız' mesajı veren Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, yeni yılda 40 şube açarak, buradan 70 milyon dolarlık ciro hedeflediklerini söyledi.

Baydemirler Grubu, 2010 yılında hedef büyüttü. Şirket, Antalya'da ‘Brillant 2010 Moda Haftası' programıyla yerli ve yabancı yaklaşık 500 bayisini Belek Susesi Otel'de bir araya getirdi.

2010 yılını yatırım yılı olarak belirlediklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, yurt içi ve yurt dışında 40'a yakın şube açacaklarını kaydetti.

Baydemir, son 3 yılda 600 milyon dolarlık ciro ve 155 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını belirterek, 400 milyon dolarlıkta yatırım yaptıklarını açıkladı

Küçük ölçekli Brillant Store ve orta ölçekli Brillant Home mağaza konseptiyle büyümelerini sürdüklerini dile getiren Baydemir, 2010'da 400 metrekareden büyük mağazalar açmaya başlayacakları söyledi.

‘Exclusive' adlı yeni mağazaların perdenin marketi gibi olacağını ve tüketicinin aklına gelen her türlü ürünü buralardan temin edebileceğini anlatan işadamı, ilk etapta 15 mağazanın açılışının yapılacağını açıkladı.

Türkiye'de ilk defa bir markanın kendi moda haftasını düzenlediğini vurgulayan Erdoğan Baydemir, “Almanya'da katıldığımız fuarlardan verim alamayınca kendi fuarımızı yapmaya karar verdik. Ayrıca bu ülkenin işadamlarına uyguladığı vize uygulaması da süreci hızlandırdı. Bu sayede yerli ve yabancı 500 bayiimizi burada bir araya getirdik.” ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz yılın şirketin iflas ertelemesiyle ilgili de konuşan işadamı, bu kararın bir tedbir olarak alındığını belirtti.

“Yıkılmadık, ayaktayız” diyen Yönetim Kurulu Başkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü:     

“Kredi kullandığımız banka yabancılara satıldı. Tekstil sektörünü portföyünden çıkarmak isteyen bu bankanın 5 yıl vadeli 70 milyon doları bir anda geri çağırması bizim için sıkıntı oldu. Buna tedbir olarak iflas ertelemesi kararı alınmıştı. Ancak şu anda borcun yüzde 30'u kapandı, kalanı da 2 yıl vadeye yayıldı. Süreci iyi yönettik. 2010'da yeniden atağa geçeceğiz.”

Söz konusu borcun şirket varlığının yüzde 10'una tekabül ettiğini ve bunu kolaylıkla ödeyebileceklerini anlatan Erdoğan Baydemir, grup olarak son 3 yıldır ortalama 200 milyon dolarlık bir ciro gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Ürün ve mağazacılığa getirdiği yeni konseptlerle sektöre hareketlilik getiren Baydemirler Grubu, gelin olacak genç kızlara da bir sürpriz hazırlamış. Buna göre 2 bin 500 TL alışveriş yapacaklara gelinlik saten ve dantelleri ücretsiz olarak verilecek. 

HATAM YATIRIM YAPMAK

Erdoğan Baydemir'e "Krizden çıkardığınız en büyük ders ne oldu" şeklindeki sorumuza "Hatam yatırım yapmak oldu" şeklinde cevap verdi. "Kriz sizin için bitti denilebilir mi" şeklindeki sorumuza Baydemir, "Tam bitti diyemeyiz. Ama az kaldı diyebiliriz" dedi. Baydemir, grup bünyesinde 4 bin kişi çalıştığını ve hiç kimseyi işten çıkarmadıklarını açıkladı. 
 
Cemil İpekçi'den perdeli giysiler

Baydemirler Grubu tarafından bu yıl ilk defa Antalya'daki Susesi Hotel'de gerçekleştirilen ve perde konusunda Türkiye'de de bir ilk olduğu belirtilen, ‘Brillant 2010 Moda Haftası', bundan sonra geleneksel hale getirilecek.

Modacı Cemil İpekçi'nin Brillant ürünlerinden diktiği giysilerle düzenlenen defile ise 100'ü yurtdışından yaklaşık 500 yaklaşık 500 Brillant bayisinin büyük beğenisi kazandı. 

 

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde