Başta enerji ve madencilik olmak üzere tüm sanayi kollarında işbirliği mesajı

Başta enerji ve madencilik olmak üzere tüm sanayi kollarında işbirliği mesajı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), tarafından düzenlenen 'Türkiye ve Cezayir İş Dünyası Zirvesi' İstanbul Beşiktaş’taki Four Seasons otelde gerçekleşti.

Başta enerji ve madencilik olmak üzere tüm sanayi kollarında işbirliği mesajı
16px
24px
17.05.2022 20:36
ABONE OLgoogle

Zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK/Türkiye-Cezayir İş Konseyi Başkanı Mesut Toprak, Cezayir-Türkiye İş Konseyi Başkanı Djellal Serandi, Cezayir Ticaret ve Sanayi Odası (CACI) Başkanı Tayeb Chebab ve iş dünyasının önde gelen temsilcileri katıldı. 

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin yatırım konusunda güvenilir olduğunu altını çizdi. 

Oktay, "Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi, 'Türkiye'ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz'. Öte yandan, 2053 yılı net sıfır emisyon hedefimiz ve yeşil dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda, yeşil finansman ekosistemi oluşturma gayreti içerisindeyiz. Tüm yatırımcılar için güvenilir ve dayanıklı bir üs teşkil eden Türkiye ve itibarıyla nam salmış iş insanlarımız, Cezayir ile yeni iş birlikleri için önemli potansiyele sahiptir. Hedefimiz, karşılıklı ticarette 10 milyar dolar seviyesine en kısa zamanda ulaşmaktır" dedi.

Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ise Türk iş insanlarına seslenerek, "Kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün bir dizi anlaşmalar imzaladık. Biz artık kardeşiz. Bu anlaşmalar iş insanları için çok önemli. Her şeye açığız. Savunma sanayi, denizcilik gibi... Bu konuda yatırım isterlerse bütün kolaylıkları sağlayacağız. Gelin yatırım yapın" ifadelerini kullandı.

Zirvede konuşan DEİK/Türkiye-Cezayir İş Konseyi Başkanı Mesut Toprak ise şunları söyledi:

“Cezayir Cumhurbaşkanı Sayın Abdulmecid Tebbun’un ülkemize gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) olarak tertip ettiğimiz İş ve Yatırım Forumu vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

İş dünyası olarak bu tür üst düzey ziyaretleri ve bu vesileyle iş insanları ile tertip edilen toplantıları, İş Forumlarını oldukça önemsiyoruz. Geçen yıl, Cezayir’de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’in katılımıyla enerji ve madencilik sektörü konulu bir toplantı gerçekleştirmiştik. Türk iş dünyası olarak, Cezayir ile başta enerji ve madencilik olmak üzere tüm sanayi kollarında iş birliğini önemsiyoruz. İki ülkenin ticaretinde büyük sinerji yaratacağımıza inanıyoruz. Bu noktada, İş Konseyi olarak, bu sektörleri esas alan toplantılar gerçekleştirmek istediğimizi sizlerin huzurunda ifade etmek isterim.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde