Başsavcılıktan Yeldana Kaharman'ın ölümüne ilişkin açıklama

Başsavcılıktan Yeldana Kaharman'ın ölümüne ilişkin açıklama

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeldana Kaharman'ın ölümüne ilişkin açıklamada bulundu.

Başsavcılıktan Yeldana Kaharman'ın ölümüne ilişkin açıklama
16px
24px
09.05.2021 07:13
ABONE OLgoogle

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeldana Kaharman'ın ölümüne ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, "Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K'nin asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği" ifade edildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında Yeldana Kaharman'ın ölümüyle ilgili yayınlanan haber ve paylaşımlar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması ihtiyacının hasıl olduğu bildirildi. 

Açıklamada, "Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K'nin asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16 Ekim 2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan, Kazakistan uyruklu Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019’da oturduğu evde ölü bulunmuştu. Vücudunda darp ya da kesik izi bulunmayan 21 yaşındaki Kaharman’ın intihar ettiği iddia edilmişti.

Sedat Peker, bugün sosyal medyadan konuya ilişkin paylaştığı videoda, Kaharman’ın ölümüyle ilgili iddialarda bulunmuştu. Peker, Yeldana Kaharman’ın jandarmaya giderek şikayetçi olduğu ve daha sonrasında da ölü bulunduğunu iddia etmişti.

Peker açıklamasında, "Tolga Ağar'ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipcağız öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor" demişti.

Jandarma olay sonrası bir açıklama yapmış, iddiaları reddetmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde