Başkentgaz Kızılay’a küsmüş!

Başkentgaz Kızılay’a küsmüş!

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Başkentgaz’ın, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na aktarılan 8 milyon dolarlık şartlı bağışına ilişkin isim vermeden “On yıldır, sürekli bütün yardımlarını Kızılay üzerinden yapan bir değerli bağışçımızdı. Küstü biraz ama” dedi.

Başkentgaz Kızılay’a küsmüş!
16px
24px
10.12.2020 05:29
ABONE OLgoogle

TBMM’de kurulan Deprem Komisyonu, dün, dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonda, uzmanların dinlenilmesine devam edildi.

Kızılay Başkanı Kınık, özellikle ABD ve Japonya’da bir afetten sonra 5 gün boyunca hiç yardım gelmeden yurttaşların kendi başına ayakta kalacağına yönelik bir yaklaşım olduğuna işaret ederek, “Bu kültürün toplumumuzda da yaygınlaşması gerek. Devletimiz hizmet odaklı bir devlet olduğu için sorumlulukların büyük bir kısmını devlet kurumları üstüne alıyor ama bu hakkaniyetli değil” dedi.   BaşkentGaz, Ensar'a 55 Milyon devlete son üç yılda 18 Milyon vergi ödemiş!

Görüşmeler sırasında, Başkentgaz’ın, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na, oradan da TÜRGEV’in ABD’de yapımı devam eden öğrenci yurduna aktarıldığı ortaya çıkan 8 milyon dolarlık “şartlı bağış” da isim verilmeden gündeme geldi.   Başkentgaz'ın patronu Mehmet Torun: Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi

Kınık, bu tarz şartlı bağışların binde 5 olduğunu belirtirken, konuya ilişkin “Bağışçı, bizim düzenli bağışçımız. On yıldır, sürekli bütün yardımlarını, bağışlarını Kızılay üzerinden yapan bir değerli bağışçımızdı. Küstü biraz ama” dedi.

Sefa Uyar/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde