Başkan seçilemedin banka yöneticisi ol!

Başkan seçilemedin banka yöneticisi ol!

Üç kamu bankasının genel kurullarında üst yönetimde önemli değişiklikler gerçekleşti.

Başkan seçilemedin banka yöneticisi ol!
16px
24px
28.05.2019 13:28
ABONE OLgoogle

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na 'KAP' yapılan açıklamaya göre; Vakıfbank'ın Yönetim Kurulu Üyeliğine Abdülkadir Aksu, Halkbank'ın Yönetim Kurulu Üyeliğine Mevlüt Uysal, Ziraat Bankası'nın Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Eski Bakan Faruk Çelik getirildi. 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükçekmece'den aday olan AKP'li Mevlüt Uysal seçimi kaybetmişti. 

Halk Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’nın  üst yönetimde değişiklikler yapıldı. KAP’a yapılan açıklamaya göre Mevlüt Uysal Halkbank’a, Abdülkadir Aksu Vakıfbank’a, Çalışma eski bakanı Faruk Çelik ise Ziraat Bankası’nın yönetim kurulu üyeliğine getirildi.  

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi oldu.

VAKIFBANK’A ABDÜLKADİR AKSU GETİRİLDİ

VakıfBank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklamada, bankanın olağan genel kurul toplantısında Abdülkadir Aksu, Abdi Serdar Üstünsalih, Şahap Kavcıoğlu, Adnan Ertem, Şahin Uğur, Dilek Yüksel, Serdar Tunçbilek’in, Sadık Yakut ve Cemil Ragıp Ertem’in 3 yıl süre ile görev yapmak üzere yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildiği bildirildi.

VakıfBank'ta Abdülkadir Aksu, Abdi Serdar Üstünsalih ve Şahap Kavcıoğlu YK üyelliğine getirildi

HALKBANK’A MEVLÜT UYSAL GETİRİLDİ

Halkbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada ise Hazine ve Maliye Bakanı temsilcisinin verdiği önerge doğrultusunda bankanın olağan genel kurul toplantısında Recep Süleyman Özdil, Himmet Karadağ, Osman Arslan, Meltem Taylan Aydın, Maksut Serim ve Sadık Tıltak’ın yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam etmesine, Mehmet Emin Özcan, Mevlüt Uysal ve Sezai Uçarmak’ın 3 yıl süre ile yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine karar verildiği bildirildi.

ZİRAAT BANKASI’NA FARUK ÇELİK GETİRİLDİ

Ziraat Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada bankanın olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyelerinden Dr Ahmet Genç, Yusuf Dağcan, Hüseyin Aydın, Mahmut Kaçar, Feyzi Çutur’un görevlerine devam etmelerine, Mehmet Nihat Ömeroğlu, Serruh Kaleli, Faruk Çelik ve Yusuf Bilmez’in üç yıl süre ile yönetim kurulu üyeliğine seçilmelerine karar verildiği bildirildi.

ABDÜLKADİR AKSU’NUN KARİYERİ

Abdülkadir Aksu 1944 doğumlu. Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Devlet Lisan Okulunu bitirdi. İzmir Kınık ve Yozgat Sarıkaya Kaymakamı; Malatya Emniyet Müdürü, Kahramanmaraş Vali Vekili, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Rize Valisi ve Belediye Başkanı, Merkez ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı. Gaziantep Valiliği sırasında “Yılın Bürokratı” seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu.

FARUK ÇELİK’İN KARİYERİ

Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Kocaeli İşletme Enstitüsünde İşletme eğitimi gördü. Refah Partisi İl Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ Kurucular Kurulu Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 21, 22 ve 23. Dönemde Bursa, 24. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 60, 61 ve 62. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı, 64 ve 65. Hükümetlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerini yürüttü.

MEVLÜT UYSAL’IN KARİYERİ

Mevlüt Uysal 1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı. AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu.

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Uysal, Kadir Topbaş’in istifası ile yaklaşık bir sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı koltuğunda oturdu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde