Başbakanlık'a ait VIP uçak GAP, otomobil fiyatına satıldı

Başbakanlık'a ait VIP uçak GAP, otomobil fiyatına satıldı

Yıllarca devlet erkanına hizmet verdikten sonra Başbakanlık VIP uçak filosundaki TC-GAP otomobil fiyatına satıldı... İşte yeni sahibi..

Başbakanlık'a ait VIP uçak GAP, otomobil fiyatına satıldı
16px
24px
27.07.2017 14:50
ABONE OLgoogle

VIP uçak filosundan çıkarılarak Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na devredilen TC-GVB tescilli Gulfstream tipi uçak satıldı. 

Yıllarca devlet erkanına hizmet verdikten sonra Başbakanlık VIP uçak filosundan çıkarılan eski tesciliyle TC-GAP yeni tesciliyle TC-GVB kuyruk tescilli Gulfstream 4 tipi uçak yeni sahibini buldu.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na devredilen uçağa daha önce ABD’li bir şirket ile Ziver İnşaat ve Zafer Havacılık da satın almak için talip oldu. Ancak uzun pazarlıklar sonunda uçağın sahibi Türk şirketi Affan Holding oldu. 

YENİ SAHİBİ DİAYRBAKIRLI İŞ ADAMI

Affan Yatırım Holding’in Başkanı Diyarbakırlı iş adamı Şeyhmus Özkan. Affan bünyesindeki ACM Air Charter Market Türkiye’nin büyük havaalanlarında ticari uçuşlar, özel iş jetleri, özel uçuşlar, helikopterler, kargo uçuşlar ve askeri uçuşlar dahil olmak üzere tüm yer hizmetlerini sunuyor.

Bir milyon 450 bin dolara satın alınan uçağın motor bakımları ve yeniden modifikasyonu ile birlikte 5 milyon dolara mal olacağı öğrenildi. 30 yaşındaki uçağın motorları bitmiş durumda. Uçağın bundan sonra hava taşımacılığı için kullanılacağı öğrenildi. 

Eski tescili TC-GAP olan TC-GVB kuyruk tescilli Gulfstream 4 tipi uçak, TC-GVA tescili verilen eski TC-ATA uçağı ile birlikte bir süre önce Başbakanlık VIP uçak filosundan çıkarılarak SSM’ye devredilmişti.

Bu arada TC-ATA uçağının ise Aselsan’a verilebileceği öne sürüldü.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde