Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un avukatlığını annesi üstlendi: Oğluna deli raporu aldırmaya çalışıyor

Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un avukatlığını annesi üstlendi: Oğluna deli raporu aldırmaya çalışıyor

İstanbul Ataşehir'de samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz'un avukatlığını annesi üstlendi. Mahkemede katilin avukatı olarak dinlenen annesi, oğlunun 14 yaşından beri psikolojik tedavi gördüğünü belirtti.

Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un avukatlığını annesi üstlendi: Oğluna deli raporu aldırmaya çalışıyor
16px
24px
11.11.2021 09:02
ABONE OLgoogle

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde Can Göktuğ Boz, Ankara’dan 1 aylık eğitim için İstanbul’a gelen mimar Başak Cengiz‘i (28) yolda yürüdüğü sırada takip ederek, çantasından çıkardığı samuray kılıcıyla öldürmüştü.

Yakalanan şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Katil mahkemece tutuklandı. 

Şüpheli savcılıktaki sorgusunda, Başak‘ı daha öncesinden tanımadığını, cinayeti ikametinde otururken mutsuzluğa kapılarak işlediğini söyledi.

Cinayeti işlediği kılıcı internetten 1 yıl önce satın aldığını söyleyen Boz, daha önce uyuşturucu madde kullandığını ancak yaklaşık 6 aydır hiç kullanmadığını olay günü de kullanmadığını fakat uyuşturucu kullanması nedeniyle yaklaşık 7 yıl önce bir hastanede 17 gün yatarak tedavi gördüğünü belirtti.

“HAYATIMDA İLK DEFA GÖRDÜM”

Olay günü spor yaptıktan sonra ikametine çıktığını anlatan şüpheli şunları söyledi:

“Belirttiğim gibi içime bir karamsarlık ve mutsuzluk çöktü. Kılıcı çantama koyarak oturmuş olduğum sitenin önüne çıktım. Burada beklemeye başladım. İsminin sonradan öğrendiğim daha önceden tanımadığım ve hayatımda ilk defa gördüğüm maktul Başak‘ın geçtiğini görünce yoldan karşıdan karşıya geçip arkasından maktule yanaştım çantamın içindeki kılıcı çıkarttım.

“KADIN ÖLDÜRMEYİ TERCİH ETTİM”

Olay günü sinirlerim ve moralim bozuktu, bir anlık öfke ile istemeden yaptım. Bir kadını öldürmek daha kolay olduğu için kadın öldürmeyi tercih ettim. Maktulü tanımıyorum. Kılıç çantamın içindeydi, maktulü gördükten sonra arkasından yürüdüm, çantamdan kılıcı çıkarıp maktule 4 kere sapladım diye hatırlıyorum. Sonra eve gittim, üzüntüm ve moralimin bozukluğu geçti. Normalde böyle bir insan değilim, bende kendime şaşırdım. Pişmanım” dedi.

15 YERİNDE KILIÇ DARBESİ TESPİT EDİLDİ

Boz, Ataşehir Finans Merkezi’ndeki bir banka binasının inşaası için İstanbul’a gelmiş, Ataşehir’deki bir otele yerleşmişti. Cengiz, önceki gün saat 19.00 sıralarında iş çıkışı oteline doğru yürürken, Boz da elinde samuray kılıcıyla sokağa çıktı.

Boz bir anda önünde yürüyen Başak Cengiz’e saldırdı. Genç kadını birçok yerinden yaraladı. Başak Cengiz kanlar içinde yere düştükten sonra Boz yanından ayrıldı. Ancak kısa süre sonra geri dönüp tekrar kılıçla darbeler vurdu. Çevredekiler tepki gösterince kaçtı. Hastaneye kaldırılan ve 15 yerinden darbe alan Başak Cengiz, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polisler, Boz’un evine operasyon yaptı. Boz, kapıyı kırmak için hazırlanan polisleri elinde cinayeti işlediği samuray kılıcıyla karşıladı.

KATİLİN ANNESİ AVUKATLIĞINI ÜSTLENDİ

Katilin avukatı olarak dinlenen annesi Ayşe Nejla Yomralıoğlu,  “Ben şüphelinin aynı zamanda annesiyim. Kendisi 14 yaşından beri psikolojik tedavi görmektedir. Verilen ilaçları düzenli kullandıramadık. Son 2-3 senedir tedaviyi reddediyor ve benimle görüşmemektedir. Sıkıntıların arttığını ben de gözlemledim, akıl sağlığının yerinde olmadığını ben de gözlemledim.

“GÖZLEM ALTINDA TEDAVİ EDİLSİN”

Bu sebeple gözlem altına alınmasını ve tedavisinin yapılmasını talep ediyorum” dedi.

Şüpheli Can Göktuğ Boz, ifade işleminin ardından “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde