Bankaların kara listesinden çıkmak için '6 ay süre '

Bankaların kara listesinden çıkmak için '6 ay süre '

'Kara listedeki kişilerin 6 ay içerisinde borçlarının tamamını ödemeleri veya yapılandırmaları sicillerinin silinmesine yetecek.

Bankaların kara listesinden çıkmak için '6 ay süre   '
16px
24px
19.01.2017 09:01
ABONE OLgoogle

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasayla bankaların kara listesine girenlere sicil affı uygulamasının yolu açıldı. Kara listedeki kişilerin 6 ay içerisinde borçlarının tamamını ödemeleri veya yapılandırmaları sicillerinin silinmesine yetecek.

Uygulama, çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Bankalar Birliği Risk Merkezi’ne bildirilen kişiler ve kredi müşterilerini kapsıyor.

Söz konusu borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayacak ve bu kişiler yeniden aktif bankacılık sistemine kazandırılmış olacak.

Binlerce esnafı ilgilendiren sicil affı açıklaması

Borçların yeniden yapılandırılması başvurusunda bulunduğu halde ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyenler için de ek süre verilmişti.

Bu kişiler, borçlarını geç ödeme zammıyla birlikte 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödeyebilecek. Yapılandırma kapsamındaki taksitler 4'er ay ötelenecek

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde