Bankaların haciz işlemi başlattığı Çiftçiler Towers'la ilgili önemli gelişme

Bankaların haciz işlemi başlattığı Çiftçiler Towers'la ilgili önemli gelişme

Çiftçiler Towers’ta birçok ünlü yıldız ve iş insanının yer aldığını biliyoruz. İnşaatlar zamanında teslim edilmeyince, birçok davaların da açıldığını biliyoruz. Duyduğumuza göre Çiftçi Towers ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyormuş.

Bankaların haciz işlemi başlattığı Çiftçiler Towers'la ilgili önemli gelişme
16px
24px
19.08.2022 14:56
ABONE OLgoogle

Eskiler hatırlar… 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 1974 yılında açıldı. Köprü açılmadan önce bugün üzerinde Zorlu Center’ın bulunduğu Karayolları arazisi aslında Çiftçiler Holding’e aitti.

Köprü yapımı sırasında bu arazinin 90 dönümü kamulaştırıldı, ama bir kısmı da firmada kaldı. Çiftçiler, 1964’te Türkiye’de ilk kez kamyonet montaj faaliyetlerine başlamış bir kuruluş.  75 yıllık dev holding icralık oldu; Çiftçi Towers'daki 437 daire ve dükkan satılacak

Uzun yıllar Volkswagen kamyonet ve minibüslerinin montajını bu arazi üzerindeki tesislerinde yaptı. Çiftçi Ailesi’ne ait bu arazide, Türkiye’de otomotiv sanayinin geçmişine dair izler var. 

İşte, bu arazi üzerinde önce Zorlu Center yükseldi. Sonrasında aile, Zorlu’ya komşu araziye Çiftçi Towers adıyla proje yaptı. Müteahhitliğini de Türkerler İnşaat üstlendi.

Ancak sonrasında, bu ortaklıkla ilgili işler pek iyi gitmedi. Bir ara Türkerler İnşaat’ın ortaklıktan ayrıldığı bile söylendi. Ancak 2018 yılından bu yana inşaat bir türlü tamamlanamadı. 

Çiftçiler Towers’ta birçok ünlü yıldız ve iş insanının yer aldığını biliyoruz. İnşaatlar zamanında teslim edilmeyince, birçok davaların da açıldığını biliyoruz. Duyduğumuza göre Çiftçi Towers ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyormuş.  Şok gelişme! Çiftçi Towers'da Çiftçiler ile Türkerler ayrıldı

Türkerler İnşaat, bankalarla anlaşarak borçlarını yeniden yapılandırmış. Hatta bireysel dava açan hak sahipleriyle de görüşmeler yapılmaya başlanmış, anlaşma yolu aranıyormuş. 

Bir taraftan pürüzler giderilirken bir taraftan da Çiftçi Towers’in AVM tarafıyla ilgili kiralama işlemleri de başlamış.

Ünlü markalarla temas kurulmaya başlanmış. Açılış yeni yıla yetişir mi bilmiyoruz, ama 2023 yılında AVM tarafının hizmete girmesi öngörülüyormuş…

Kaynak: Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde