Bankalarda yeni dönem

Bankalarda yeni dönem

Numaratörü tek kişi kullanacak, müşteriler arasında sosyal mesafe sağlanacak

Bankalarda yeni dönem
16px
24px
13.05.2020 13:08
ABONE OLgoogle

Sağlık Bakanlığı, yeni dönemde banka şubelerinde uyulması gereken önlemlerle ilgili bir rehber yayınladı. “Banka Şubelerinde Korunma ve Kontrol Önlemleri" başlıklı rehbere göre bankalarda numaratörler sadece tıbbı maske takan tek bir kişi tarafından kullanılacak.

Alınması gereken diğer önlemler arasında ulaşılabilir noktalarda alkol içerikli el antiseptikleri bulunması ve insanlarla yüz yüze çalışanların tıbbi maske takması da var. Müşteri banka içerisinde bekleme alanında yakın mesafede oturtulmayacak.

Ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu bulguları olan personel, şikayetleri düzelene kadar çalıştırılmayacak.

Müşterilerle diğer müşteriler ve bankoda çalışan banka görevlisi arasında en az bir metre mesafe sağlanması şartı da getirildi. Banka şubesi içerisinde müşteri sayısını azaltmak için acil olmayan bazı işlemler ertelenecek.

Rehber, bekleme alanında, en fazla işlem bankosu kadar müşteri bulunmasını da öngörüyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde