Bankalar istedi BDDK erteledi! Bankaların masraf düzenlemesinde yürürlülük tarihi değişti

Bankalar istedi BDDK erteledi! Bankaların masraf düzenlemesinde yürürlülük tarihi değişti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de değişiklik yapıldı. Tebliğin bazı maddelerinin yürürlülük tarihi 1 Mart yerine 1 Nisan olarak değişti.

Bankalar istedi BDDK erteledi! Bankaların masraf düzenlemesinde yürürlülük tarihi değişti
16px
24px
01.03.2020 18:45
ABONE OLgoogle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB), Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de değişiklik yapıldı.

TCMB'nin, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, tebliğin dayanağının tanımlandığı 3'üncü maddesinde, "Bu Tebliğ, 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununa ve 20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanmıştır.” şeklinde değişikliğe gidildi.  Erdoğan'dan bankalara: 30 milyar TL vatandaşın cebinde kalacak

Öte yandan, 1 Mart 2020'de yürürlüğe girmesi beklenen tebliğin bazı maddelerinde yürürlük tarihi değiştirildi.

Söz konusu tebliğin 1 ila 4'üncü, 15'inci, 20'nci ve 22'nci maddeleri 1 Mart 2020'de, diğer hükümleri ise 1 Nisan 2020'de yürürlüğe girecek. Banka masraflarına fren geliyor

Değişikliğin yapıldığı bu tebliğ ise 1 Mart 2020'de yürürlükte olacak. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde