Bankalar Birliği'nin Başkanı kim olacak?

Bankalar Birliği'nin Başkanı kim olacak?

Ziraat Bankası'nın genel müdürü Hüseyin Aydın ayrıldıktan sonra Türkiye Bankalar Birliği başkanlığı koltuğu boş kaldı.

Bankalar Birliği'nin Başkanı kim olacak?
16px
24px
09.04.2021 05:34
ABONE OLgoogle

Dilek Güngör'ün yazısından alıntı

Teamüllere göre, bankalar arasında seçim olsa da başkanlığa genelde Türkiye'nin aktif büyüklük olarak en büyük bankaları olan Ziraat ve İş Bankası'nın genel müdürleri gelir. Fakat bu kez durum biraz farklı...
Niye diyeceksiniz?

Çünkü Ziraat Bankası'nda Hüseyin Aydın'dan sonra koltuğa oturan Alparslan Çakar da Adnan Bali'den sonra İş Bankası'nın genel müdürlüğüne getirilen Hakan Aran da daha çiçeği burnunda iki isim...

Biliyorsunuz, Bankalar Birliği Başkanlığı sembolik bir yer gibi görünse de oraya gelecek isim, hem hükümetle hem regülasyon kurumlarıyla hem de sektördeki bankalarla ilişkileri yönetiyor.

Aktif büyüklüklerine baktığımızda 942.6 milyar TL ile Ziraat Bankası ilk sırada geliyor.

Onu son dönemdeki performansıyla Halkbank'ı koltuğundan eden 698.8 milyar TL'yle Vakıfbank takip ediyor. Vakıfbank'tan sonra da 680 milyar TL'yle Halkbank geliyor.

Ben, aktif büyüklüklere bakıldığında, Bankalar Birliği başkanlığı için en güçlü adayın Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih olacağını düşünüyorum.

Sanırım, kısa süre içinde yönetim toplanıp yeni başkan belirlenir.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde