Bankacılık işlemlerinde artık annenin evlenmeden önceki soyadı sorulmayacak

Bankacılık işlemlerinde artık annenin evlenmeden önceki soyadı sorulmayacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yeni düzenlemesiyle bankaların vatandaşların işlemlerini yapmadan güvenlik sorusu olarak annenin evlenmeden önceki soyadını sorması uygulaması sona eriyor.

Bankacılık işlemlerinde artık annenin evlenmeden önceki soyadı sorulmayacak
16px
24px
16.03.2020 08:14
ABONE OLgoogle

Dün resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğin ‘Elektronik Bankacılık Hizmetleri’ başlıklı bölümünde, müşterinin ‘kimlik doğrulama ve işlem güvenliği’ yeniden düzenlendi. Bundan sonra elektronik bankacılık hizmetlerinin sunulması esnasında hiçbir aşamada annenin evlenmeden önceki soyadı kimlik doğrulama amacıyla kullanılamayacak. Düzenleme 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Düzenleme sosyal medya kullanılarak bu bilgileri edinip dolandırıcılık yapılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Yetkililer, dolandırıcıların kişinin Facebook hesabında annesi ya da dayısı ile yaptığı bir paylaşımdan bilgi edinerek bankacılık hizmetleri sırasında güvenlik sorularını aşabildiğini belirtti.

Resmi kimlik belgesi üzerindeki bilgiler de artık bankacılık sisteminde güvenlik doğrulaması için kullanılamayacak. Yönetmelik değişikliğiyle müşterilerin kendilerine özel bilgilerle güvenlik sorusu oluşturacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde