Banka soygunu ihbarı komedisi

Banka soygunu ihbarı komedisi

Soyguna uğrayan inşaat sahibi heyecandan kekemeleşince Ankara polisi ''banka soyuldu'' zannedip Başkent'i ayağa kaldırdı . İşte günün olayı...

Banka soygunu ihbarı komedisi
16px
24px
12.02.2008 12:29
ABONE OLgoogle
Yenimahalle'de inşaatı soyulan kekeme işyeri sahibi gözü dönmüş hırsızlardan sığındığı otomobilinde bir taraftan olayı polise bildirmeye çalışırken diğer taraftan hırsızlardan korunmaya çalıştı.

Sığındığı arabasında telefonda polislere ''banka sokağındaki inşaatın soyulduğunu'' anlatmaya çalışan işyeri sahibinin heyecanından kekemeliği artınca, yanlışlıkla bankanın soyulduğunu zanneden Ankara polisi, Başkent'i ayağa kaldırdı. Ne olduğunu anlayamamanın şokunu yaşarken inşaatın sahibi, uzun süre polislere banka soygunu ihbarını değil de inşaatın soyulduğu ihbarını yaptığını anlatmaya çalıştı.

Gözü dönmüş hırsızlar, gündüz vakti Ankara'da Yenimahalle'ye bağlı Gaziosmanpaşa Semti'nde inşaat halindeki bir binayı soydu. Hırsızların soygun yerini tarif etmeye çalışan ve olayın heyecanı ile kekemeliği artan inşaat sahibi, "İnşaatım Ziraat Bankası ile aynı sokakta" ifadesini tam vurgulayamayınca, olayın banka soygunu olduğu zannedildi. Polis merkezi banka soygunu ihbarını telsiz anonsu ile bütün ekiplere duyurdu. Son dönemde PTT ve banka şubelerinin soyulma girişimlerinin artması üzerine, bu tür olaylara karşı duyarlı olun emri alan polis ekipleri, anons ile birlikte hırsızlığa karışan transporter tipi aracın peşine düştü. Onlarca polis, hırsızları Çinçin Mahallesi'nde sıkıştırdı ve silahların da kullanıldığı kovalamanın ardından olaya karışan hırsızlardan birini gözaltına aldı.

Edinilen bilgilere göre, sabah 10:00 sularında Ankara Yenimahalle'ye bağlı Gazi Osmanpaşa Semti'ndeki Özata Sokağı'nda Harun Yalçınkaya'ya ait inşaata 3 hırsız girdi. İnşaatının soyulduğunu gören Yalçınkaya, bu kişilere müdahalede bulununca aralarında arbede yaşandı. 5 hırsızdan 2'sinin maskeli olduğunu belirten Yalçınkaya, hırsızlarla mücadele edemeyeceğini anlayınca arabasına binerek polisi aradı.

Bu esnada hırsızlar Yalçınkaya'nın polise haber vermesini engellemek için aracı açıp, kendisini dışarı çıkarmaya çalıştı. Hırsızların aracını açmaya çalıştığı anda polis merkezini arayan Yalçınkaya, olayın olduğu yeri tarif etmek için "Ziraat Bankası'nın arkasındaki Özata sokağında" ifadelerini kullandı. Heyecanı ile kekemeliği artan Yalçınkaya, adres tarifini tam olarak ifade edemeyince, hırsızlık olayının yanlışlıkla Ziraat Bankası'nın Gaziosmanpaşa şubesinde gerçekleştiği zannedildi.

Son dönemde yaşanan banka hırsızlıkları çerçevesinde konuya duyarlı olan polis ekipleri hemen harekete geçti ve olaya karıştığı bildirilen transporter tipindeki aracın peşine düştü. Dakikalarca aracı kovalayan ekipler, zanlıları, Çinçin mahallesinde sıkıştırdı. Hırsızlık zanlılarının 06 BD 4078 plakalı araçlarını Babür Caddesi 202 Sokağa bırakarak kaçmaya devam etmesi üzerine, Yunus ekipleri de zanlıları yaya olarak kovalamaya başladı. Bu esnada, zanlıların kaçmalarını engellemek için polis, havaya ateş açtı. Yıkık evlerle dolu sokaklarda koşarak zanlıları kovalayan ekipler, Yasin Turunç isimli şahsı yakalarken, olaya karıştığı bildirilen diğer 4 kişi ise kovalamadan kaçarak kurtuldu. Bu esnada Turunç'un annesinin polislere tepki gösterdiği de görüldü.

Çinçin'e uzanan ve silahların da kullanıldığı kovalamaca sona ererken, Gaziosmanpaşa Ziraat Bankası Şubesi önüne gelen onlarca polis ve ekipler, hırsızlık olayının banka ile alakası olmadığını görünce olayı incelemeye aldı. İnşaatı soyulan ve banka önüne kadar gelen ve konuşma güçlüğü çeken Harun Yalçınkaya, buradaki ekiplere, durumu tekrar tekrar anlattı. Olayın açığa kavuşması üzerine Yalçınkaya, ifadesine başvurulmak üzere Çiftlik Karakolu'na götürüldü.

Bir anda onlarca polisin bankanın önüne gelmesi ile şaşkınlık yaşanan banka çalışanları ise olay yerine gelen CİHAN ekibine konunun banka ile alakalı olmadığını ''banka soyulmadı'' cümleleriyle anlatmaya çalıştı. Olayın yaşandığı Özata mahallesi sakinleri ise bu tür hırsızlık olaylarının mahallede sık yaşandığını söyledi.

Hüseyin Akkaş/Ankara/Cihan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde