Bank of America'dan TL'de yeni pozisyon kararı

Bank of America'dan TL'de yeni pozisyon kararı

Bank of America Avro/TL'de kısa pozisyonunu kapattı. Banka, Türk Lirası ile ilgili görüşlerinin negatife dönmediğini ekledi. Bank of America, 19 Kasım'da 9,04'ten açtığı Avro/TL kısa pozisyonunu 8,54 seviyesinden kapattı.

Bank of America'dan TL'de yeni pozisyon kararı
16px
24px
10.02.2021 05:11
ABONE OLgoogle

Dolar/TL 'nin 14 günlük göreceli güç endeksinin bu yıl ikinci defa 30 seviyesinin altına düştüğüne değinen kurum, bunun Döviz çiftlerinin çok fazla ve çok hızlı yükseldiğine işaret ettiğini söyledi.

Banka "Dolardaki teknik bir geri dönüş ve ABD enflasyonunun beklenenden yüksek gelmesi riski arbitrajlı işlemlere zarar verecektir." dedi.

Bank of America'nın Türkiye'de para politikası yetkililerinin gelecekteki toplantıdan sonra bir daha faiz artırımına gitmeyeceğini öngördü.

Paylaştığı bir araştırma notunda, "Türk Lirası'na karşı bakış açımız negatife dönmüş değil, benzerlerine kıyasla gösterdiği olumlu performansı ortaya çıkaran nedenler şu anda fiyatlamalara dahil edilmiş olabilir." diyen Bank of America Analisti David Hauner, "Merkez Bankası'nın önümüzdeki toplantıda da faiz artırmasını bekliyoruz fakat bu faiz artırılan son toplantı olabilir." diye belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde