Bank Asya’nın hissedarlarına ceza yağdı!

Bank Asya’nın hissedarlarına ceza yağdı!

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait Bank Asya'nın A Grubu hissedarları olan 61 kişi hakkında açılan davada karar çıktı

Bank Asya’nın hissedarlarına ceza yağdı!
16px
24px
16.02.2021 05:01
ABONE OLgoogle

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Ali Gülen, Aşır Taşkıran, Burak Serdaroğlu, Hasan Karatay, Mehmet Akçay, Musa Korkmaz, Mustafa Akbulut ve Sadık Gülen 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

40 sanığa 6 yıl 3 ay, iki sanığa da 4 yıl 2 ay hapis cezaları verildi. 10 sanık beraat ederken, bir sanık hakkındaki dava, vefat etmiş olması nedeniyle düştü. Dava dosyasında ceza alan sanıkların, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin A Grubu imtiyazlı hissedarlarından oldukları belirtiliyor.

Bu sanıkların, Asya Katılım Bankası'nın ticari ve idari karar alma, yönetim kurulunu belirleme, oy ve itiraz hakkına sahip olduğu kaydediliyor.

Dolayısıyla BDDK talimatlarını yerine getirmeyen, bankanın faaliyetlerinin kamu yararından çıkılarak örgütsel amaca yönelik olarak kullanmaya sebebiyet veren kişiler oldukları vurgulanıyor.

Örgüt bankasında A Grubu hisselerin edinme ve devir prosedürlerinin şeffaf olmadığı, bankacılık harici uygulamaların olduğu, bankanın kamu yararı ve hizmeti gözetmekten çok örgütün amaçlarını gerçekleştirmeye yönelik araca dönüştüğü anlatılıyor.

Fatih Ulaş/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde