Ballı ihale işleri KKTC'ye kadar uzandı!

Ballı ihale işleri KKTC'ye kadar uzandı!

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, KKTC için yaklaşık 300 milyon liralık iki yol ihalesini sonuçlandırdı.

Ballı ihale işleri KKTC'ye kadar uzandı!
16px
24px
11.06.2021 10:38
ABONE OLgoogle

Özel olarak davet edilen şirketlere verilen ihalede D850 Karayolu’nun batısı Taşyapı’ya, doğusu Proyap’a pay edildi.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 22 Nisan'da yapılan iki ayrı yol ihalesi özel şirketlere gitti.

Kamu İhale Kanunu'nun esas usül olarak belirlediği, rekabete imkan veren “açık” usül yerine, AKP'nin istediği ihaleyi istediği firmaya verme aracı olarak kullandığı “21b Pazarlık” usulüyle gerçekleştirildi.

150 MİLYON LİRA ÖDENECEK

“KKTC D850 Karayolunun Doğusunda Yer Alan Muhtelif 3 Sınıf Yollar İle Muhtemel Yerleşim Yerleri İç Ulaşım Yollarının Yapım, Onarım Ve Üstyapı Takviye İşleri” başlıklı ihale kamuoyunun yakından tanıdığı Taşyapı İnşaat'a verildi.

26 Nisan'da imzalanan sözleşmeye göre, resmen dün başlayan yapım çalışmaları 31 Ocak 2023'te tamamlanacak ve firmaya 150.1 milyon lira ödenecek.

DİĞER İHALE İÇİN 141 MİLYON TL

Aynı gün yapılan, “KKTC D850 Karayolunun Batısında Yer Alan Muhtelif 3 Sınıf Yollar İle Muhtemel Yerleşim Yerleri İç Ulaşım Yolları Ve Türkmenköy Kavşağı-Dörtyol Yolunun Yapım, Onarım Ve Üstyapı Takviyesi İşleri” başlıklı ihale ise Proyap İnşaat'a verildi.

Ankara merkezli şirket 25 Mayıs'ta imzalanan sözleşmeye göre, 9 Haziran'da başlayacağı işi 30 Ocak 2023'te tamamlayacak. Proyap'a 141.9 milyon lira ödenecek.

Lefkoşa’da 11 Şubat’ta imzalanan “TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Arasında Karayolu Master Planı 2021-2022 Uygulama Protokolü”nün onaylanması hakkındaki karar, 30 Nisan'da Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Projenin uygulanması için gerekli finansman ihtiyacı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile KKTC Hükümeti arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmaları kapsamında Ankara kaynaklı KKTC Karayolları Master Plan Uygulama Projesi ödeneğinden karşılanacak.

“UĞURLU ELLERİNİZLE YAPAMAYACAĞINIZ ŞEY YOK”

Taşyapı daha önce Kıbrıs’ta Ercan Havalimanı, Balalan Yenierenköy Yolu ve Lefkoşe Acil Durum Hastanesi işlerini de almıştı.

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, hastane açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a hitaben, “Efendim… Uğurlu ellerinizle nasıl olduysa bu hastane açılacak… Yapamayacağınız şey yoktur” ifadeleri kullanmıştı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde