Bakanlıkta Kanal İstanbul manzaralı Dursunköy hareketliliği

Bakanlıkta Kanal İstanbul manzaralı Dursunköy hareketliliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İnadına yapacağız" dediği tartışmalı Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Dursunköy'e Emlak Konut ve THY'nin 15 bin konut yapılacağı duyurulmuştu.

Bakanlıkta Kanal İstanbul manzaralı Dursunköy hareketliliği
16px
24px
09.12.2022 11:14
ABONE OLgoogle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda dev konut projesinin hayata geçirilmesi beklenen Dursunköy'e ilişkin hareketlilik başladığı öğrenildi. Bölgede tescil işlemleri yapılması için süreç hızlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2018 yılında 3. Havalimanı açıklanmadan önce havalimanı personeli için bölgeye yakın bir yerde yaklaşık 15 bin konut yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO, harekete geçmişti. Emlak Konut, Kanal İstanbul güzergahında yer alan Dursunköy Mahallesi'ndeki 3.6 milyon metrekarelik arazinin yarısını THY Gayrimenkule 312.5 milyon TL + KDV bedeliyle sattı.

Erdoğan'ın "İnadına yapacağız" dediği tartışmalı Kanal İstanbul projesinde ise uzun zamandır herhangi bir hareketlilik yok. halktv.com.tr, yine tartışmalı Kanal İstanbul projesine ilişkin yayınladığı bir haberle 15 bin konut yapılması planlanan proje çalışmalarının devam etmesine rağmen daha imar yollarının bile ortada olmadığını ve söz konusu bölgede mülkiyet sorunlarının yaşandığını ortaya çıkarmıştı.

‘Tescil işlemleri yapılsın’

Kanal İstanbul projesine ve projeyle birlikte kurulması planlanan 'Yeni Şehir’le imara açılan güzergâh bölgesinde itirazlar sürüyor. Dursunköy Mahallesi de kanal projesi komşu durumda. Rezerv alan ilan edilen alana ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda bir hareketlilik olduğu öğrenildi. Söz konusu alanı kapsayan imar uygulaması ekim ayında onaylanıp askıya çıkmıştı. Edinilen bilgilere göre imar uygulamasına itiraz süresince başvuru yapılmadı, itiraz süreci dışında ise bir adet itirazda bulunulmadı. Bakanlık içerisinde de uygulamaya ilişkin kontrollerin ve tescil işlemlerinin yapılması istendi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde