Bakanlık açıkladı: 3 gruba müzeler ücretsiz

Bakanlık açıkladı: 3 gruba müzeler ücretsiz

Kültür ve Turizm Bakanlığı, MEB'e bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların tüm müzeleri ücretsiz gezebileceğini duyurdu.

Bakanlık açıkladı: 3 gruba müzeler ücretsiz
16px
24px
05.07.2021 08:46
ABONE OLgoogle

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların Türkiye genelindeki tüm müzeleri ücretsiz ziyaret edebileceklerini açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, tüm müzelerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz, diğer vatandaşlar için ise yıllık ziyaret bedelinin Müzekart ile 60 lira olduğu belirtildi.

Bu arada İstanbul'un kimliğini oluşturan en önemli yapılardan biri olan Galata Kulesi'ne giriş ücreti 30 TL'den 100 TL'ye yükseltilmişti. 1348 yılında inşa edilen tarihi kulenin mülkiyetini 2020 yılında İBB'den alan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın fahiş zammı büyük tepki çekmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde