Bakanlığın açıkladığı sahte ballar TSK'ya satılmış

Bakanlığın açıkladığı sahte ballar TSK'ya satılmış

Tarım Kredi Marketlerin başına yapılan tağşişli atamanın yankıları devam ederken, yeni bir skandal gündeme geldi. Tarım Kredi Marketlerin başına atanan firma ortağı ile gündeme gelen tağşişli gıda firmalarının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de ürün sattığı ortaya çıktı.

Bakanlığın açıkladığı sahte ballar TSK'ya satılmış
16px
24px
05.05.2020 09:51
ABONE OLgoogle

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ürettikleri hileli ürünlerden dolayı defalarca taklit ve tağşiş listesinde yayınlanan firmanın aynı dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de ihaleyle ürün sattığı ortaya çıktı.

Tarım Kredi Marketlerin bağlı bulunduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş’ye Genel Müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un geçmişte kurucu ortağı olduğu ve Bakanlık kayıtlarında tağşişli firma olarak görülen Anadolu Eksper Gıda’nın Türk Silahlı Kuvvetlerine, iki defa bal tedarik ettiği gündeme geldi. Yapılan bal satışları Bulut’un firma ortaklığı döneminde yapılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı da aynı dönemlerde aldığı numunelerinde balda hileli ürün tespit etmişti.  Cumhurbaşkanı’nın market projesine 15 defa hileli gıdadan ceza almış kişi atandı

HİLELİ ÜRÜNLER YAVUZ MEHMET BULUT DÖNEMİNDE SATILDI 

Tarımdan Haber’in haberine göre; Tarım Kredi Marketlerin başına atanan Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu ve üretilen hileli ürünlerden dolayı Bakanlık tarafından birçok kez ifşa edilen Anadolu Eksper Gıda’nın 2012 ve 2013 yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iki defa ihaleyle bal sattığı gündeme geldi.

Bal satışları, Yavuz Mehmet Bulut’un firma ortaklığı döneminde yapılırken, bal satışları Milli Savunma Bakanlığı Ankara ve Adana İç Tedarik Bölge Başkanlıklarına yapıldı.  Sadece balda 11 defa hile yapmış! Skandal atamayı nasıl savundular?

BAKANLIK AYNI TARİHLERDE ALDIĞI NUMUNELERDE HİLELİ ÜRÜN TESPİT ETMİŞTİ

İhale tarihlerine göre, 10 Ağustos 2012’de Ankara İç Tedarik Bölge Başkanlığı’na 254 bin liralık, 30 Temmuz 2013 yılında ise Adana İç Tedarik Bölge Başkanlığına 141 bin liralık bal satışı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kayıtlarına göre, Anadolu Eksper Gıda’nın 2012’nin Aralık ayı ve 2013 Şubat ayında alınan bal numunelerinde hileli üretim tespit edilerek taklit ve tağşiş listesinde yayınlanmıştı. Numune alma tarihleri ile bal satışının yapıldığı tarihlerin bir birine yakın olması dikkat çekiyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde