Bakan bekletme kriziyle ilgili ilk kez konuştu!

Bakan bekletme kriziyle ilgili ilk kez konuştu!

Rusya'nın yayınladığı küstah bekletme görüntüleriyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız 1 dakika beklediyse, Putin de öbür tarafta 1 dakika bekledi" dedi.

Bakan bekletme kriziyle ilgili ilk kez konuştu!
16px
24px
10.03.2020 10:48
ABONE OLgoogle

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA Editör Masası'na konuk oldu.

Çavuşoğlu, Rusya ile ilişkilerden dış politikaya önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hem (İdlib'den göç) gelmesin diyorsunuz hem de insanların burada yaşaması için (Avrupa'dan) hiçbir destek vermiyorsunuz"

"AB ile yeni bir faza diyalog bakımından geçtik ama gerçekçi şekilde bu ilişkilerin yürütülmesi için adımlar atılmalı" Rus devlet televizyonundan diplomatik skandal görüntüleri

"Oyalama devri bitti, yeni bir yol haritası belirlenecek"

"Bugünün şartları 2016’daki göçmenlerin ihtiyaçlarından farklı. Yeni şartlar çerçevesinde neler yapabiliriz, (AB ile) bunları konuşacağız"

"Kapıları açınca Türkiye'nin yükünü anlamaya başladılar"

'GÜNEYİ RUSLAR, KUZEYİ BİZ DENETLEYECEĞİZ'

"Avrupa'nın sınırları Türkiye-Yunanistan sınırından başlamıyor. Avrupa'nın sınırları Türkiye'nin güney ve doğu sınırlarından başlıyor"

Çavuşoğlu, daha sonra İdlib'de Rusya ile başlatılan yeni sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Rejim ateşkese uymazsa gerekeni yaparız" dedi. Çavuşoğlu'nun İdlib'e ilişkin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"M4 Karayolu'nun güneyini Ruslar, kuzeyini biz denetleyeceğiz" 

"NATO'dan Patriot talebimiz oldu. Patriot konuşlandırmayla S-400'ün ilgisi yok." 

"Rusya medyasını anlıyorum da bizim içerde bu kara propagandadan memnun olmuş o kadar çok kişi var ki, onları anlamıyorum. İdrak etmekte zorlanıyorum. Protokolün ne olduğunu bilmek lazım. Ortada bir buluşma noktası var. İki lider farklı taraflardan geliyor. Çıkışta da kapıya kadar uğurladı Putin, her görüşmede olduğu gibi."

'RUSYA HATASINI KABUL ETTİ'

"Peskov da büyükelçimize ulaştı. Resmi tutumumuz bu değil, yanlış bir haber olmuş dedi. Cumhurbaşkanımız 1 dakika beklediyse, Putin de öbür tarafta 1 dakika bekledi. Çünkü ortada buluşma noktası."

"Bunlar nezaket kurallarıdır. Basına açık kısımda liderlerin hitabetleri oldu. Gerçekten bundan bir şey çıkarmaya çalışmak bana göre ucuz politika. Böyle bir şeyi izah etmek zorunda kaldığımız için üzülüyoruz. Rus medyasının yaptığı bir saygısızlıktır. Rus medyasının bunun magazin haline getirmesi de doğru değil. Rusya, bunun kendi tutumu olmadığını, basının seviyesiz olduğunu söyledi."

"Rus medyası, en ufak bir görüş ayrılığında kara propaganda başlatıyor. Uçak krizinde de gördük bunu. Biz yapıyor muyuz kara propaganda? İlişkiler iniş çıkışlı olabilir. "

"Hiç öyle bekletilme gibi bir durum olmadı. Her iki taraf da iki taraftan geldi. Kameralar, ortam ayarlanıyor

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde