Bakan açıkladı: Faruk Fatih Özer’in 31 Milyon TL'sine el kondu

Bakan açıkladı: Faruk Fatih Özer’in 31 Milyon TL'sine el kondu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in Türkiye’de bankalarda bulunan 31 milyon lirasına el konduğunu söyledi.

Bakan açıkladı: Faruk Fatih Özer’in 31 Milyon TL'sine el kondu
16px
24px
23.04.2021 15:02
ABONE OLgoogle

Kripto para borsası Thodex’in sahibi Özer, 20 Nisan’da Arnavutluk’a gitmişti. Binlerce kişi, işlemlerin durdurulduğu borsadaki parasını çekemediği için şikayetçi olunca Özer hakkında soruşturma başlatılmış, ‘kırmızı bülten’ yayınlanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD’da gerçekleştirilen toplantıda gazetecilerin kripto para dolandırıcılığı ile ilgili sorusunu yanıtladı. Bakan Soylu, şunları söyledi:

“3 AYRI HESAPTA BULUNAN 31 MİLYON LİRASINA EL KONULDU” 

Bakan Soylu, Faruk Fatih Özer’in Türkiye’deki mal varlığına el konulduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

* Şahsın Türkiye’de 3 ayrı hesapta bulunan 31 milyon lirasına el konuldu. Oraya girerken de 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş. Onu da biliyoruz. Onu da oradan teyit ettik.

* Tabi orada şimdi Arnavutluk güvenlik güçleri bu konudaki hazırlıklarını yapıyorlar. Zannediyorum ki bu konuda inşallah yakalanması gerçekleştirilir ve Türkiye’ye getirilir inancındayız.

“62 KİŞİNİN YAKALANMASI YAPILDI”

Soylu, “Şu an konuyla ilgili savcılığın talimatları uyarınca 78 kişilik bir tespit yapıldı ve bu kişilere gözaltı kararları çıkarıldı. Şu ana kadar konuyla ilgili 62 kişinin yakalanması yapıldı. 2 şahsın ise COVID-19 tedbirleri münasebetiyle nerede oldukları belli olup işlemleri koronavirüs tedbirleri sonrası yapılacak. Şu an ise firari 13 şahıs var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız aynı şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ağabeyi: Bizi de vurup gitti

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde