Bakan Varank: Enflasyon bizim de canımızı acıtıyor

Bakan Varank: Enflasyon bizim de canımızı acıtıyor

Bakan Varank, "Enflasyon sorunu elbette bizim de canımızı acıtıyor. Ama emin olun; bu sorunun çok büyük bir kısmı küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı. İnşallah yakın zamanda enflasyonu da kontrol altına alarak, ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hızlı ulaştıracağız" dedi.

Bakan Varank: Enflasyon bizim de canımızı acıtıyor
16px
24px
14.08.2022 22:00
ABONE OLgoogle

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Toplu Açılış ve İmza Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı;

*Sanayi üretimimiz artmaya devam ediyor. Haziran ayında geçen yıla kıyasla yüzde 8,5’luk önemli bir artış söz konusu. Teknoloji tabanlı girişimcilik alanında da doludizgin giden olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız.

*2022 yılının ilk 6 ayında ülkemizdeki girişimciler 1,4 milyar dolarlık yeni yatırım çekmeyi başardı. Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye, hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Pandemi döneminde birçok ülke çok ciddi sorunlarla boğuşurken; ülkemiz güçlü sanayi altyapısı, kaliteli ulaşım imkanları ve jeopolitik konumu sayesinde alternatif bir küresel üretim merkezi olma iddiasını ortaya koydu.

*2021 yılında kaydettiğimiz yüzde 11’lik büyüme performansı, bu iddiamızın en büyük kanıtı niteliğinde. Bu performansla G-20 ve AB ülkeleri arasında ilk sırada yer aldık. Hamdolsun, 2022’de de bu trend devam ediyor.

'Enflasyonu sorunu bizim de canımızı acıtıyor'

Yakın zamanda enflasyonu kontrol altına alacaklarını belirten Bakan Varank, şunları söyledi;

*Sürekli büyüyen sanayi üretimi, artmaya devam eden ihracat ve istihdamda yakaladığımız ivme, bu yılı da verimli geçireceğimizi gösteriyor. Tabii bu güzel gelişmeler enflasyonda yaşanan olumsuzlukları görmezden geldiğimiz anlamına gelmiyor.

*Enflasyon sorunu elbette bizim de canımızı acıtıyor. Ama emin olun; bu sorunun çok büyük bir kısmı küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı. İnşallah yakın zamanda enflasyonu da kontrol altına alarak, ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hızlı ulaştıracağız.

*Bunu zamanında başardık, yine başaracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı artırmaya odaklı politikalarımızla büyük ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde