Bakan Soylu, orman yangıları için 'İdam' dedi

Bakan Soylu, orman yangıları için 'İdam' dedi

Soylu: Orman konusundaki cezalar artırılmalı; idamın kendine ait bir caydırıcılık süreci var

Bakan Soylu, orman yangıları için 'İdam' dedi
16px
24px
24.06.2022 10:43
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris’teki yangın bölgesinden güncel durumu paylaştı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yangınla ilgili yakalanan kişinin savcılığa sevk edileceğini duyuran Soylu, “Bu işlerden canı yanan bir vatandaş olarak söylüyorum bu cezalar özellikle orman konusundaki cezalar artırılmalıdır” dedi.

Soylu’nun sözlerinin devamında da idam cezasından bahsetmesi dikkati çekti.

Soylu, “İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir” diye konuştu.

Soylu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Birçok ülke acaba yardım edebilir miyiz diye bize talepte bulunuyor. Mesle ehem kamusal hem de dünyayı ilgilendiren bir mesele haline gelmiş. Sorumluluk sahibi olan herkese sesleniyorum; hem kendi sorumluluğumuza hem de zincirleme sorumluluğumuza hep beraber uymak durumundayız. Zannediyorum savcılığa zevk edilecek. Bu işlerden canı yanan bir vatandaş olarak söylüyorum bu cezalar özellikle orman konusundaki cezalar artırılmalıdır. İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir. “

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde