Bakan Soylu, 'Çökeceklerdi' demişti! Köfteci Yusuf kimdir?

Bakan Soylu, 'Çökeceklerdi' demişti! Köfteci Yusuf kimdir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bursa'da Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Operasyonu başlattım" sözlerinin ardından 'Köfteci Yusuf' sosyal medyanın en çok konuşulan gündem maddelerinden oldu, en çok aratılan konu başlıkları arasında 1 numaraya yükseldi.

Bakan Soylu, 'Çökeceklerdi' demişti! Köfteci Yusuf kimdir?
16px
24px
20.05.2021 11:45
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı TRT Haber canlı yayınında Sedat Peker'in videolarıyla ilgili değerlendirme yaparken bakanlığı döneminde yapılan 'mafya operasyonları'nı anlattı.  

Organize suç örgütleri gayri nizami harbin aparatıdır” diyen Soylu, şu ifadeleri kullandı: 

“Coğrafyamızdaki ve dünyadaki en büyük mafyaları Türkiye'nin üzerine saldılar. Kılıçdaroğlu eğer FETÖ'cülerin ağzına bakmaz da devletin bilgilerine müracaat ederse bu bilgileri veririm. Balkanların en büyük mafyası Türkiye'deydi, yakaladık.  4 masayla kuruldu: Tofaş, Renault, Bosch bir de Köfteci Yusuf

Dava dilekçelerinde ifade ettim bir takım muamma işler var. Savcı beni çağıracak. Biz namusumuzu bu işte kazanmadık. İftiraların yalanların, birtakım operasyonları karşısında kalabilirsiniz. Allah iftiradan korusun. Tekrar söylüyorum hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi yapılanmalardır. Bunları silip süpürmek bizim namusumuzdur. Bursa'da Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Operasyonu başlattım, hepsi var. İstanbul'un başlangıcını bilmiyorum ama operasyona çeviren benim.

Bakan Soylu'nun "Köfteci Yusuf operasyonu"ndan bahsetmesinin ardından, konu sosyal medyanın da gündemine oturdu. Soylu'nun açıklamalarının bu bölümü "Köfteci Yusuf" başlığıyla, birinci sıradaki 'Sedat Peker' başlığının ardından Twitter'ın en çok konuşulanları arasında ikinci sırada yer aldı. ‘Köfteci Yusuf’, Google Trendler’de ise 1 numaraya yükseldi.

2019 TARİHİNDEKİ İDDİA

Öte yandan 16 Nisan 2019'da Köfteci Yusuf'la ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atılmıştı. Köfteci Yusuf, Bilal Erdoğan'a satıldığı öne sürülmüştü.

İddia şirket yetkilileri tarafından da resmi açıklama ile de yalanlanmıştı.  

PEKER ORTAK İDDİASI

Yalanlanan Bilal Erdoğan iddiasından yaklaşık 6 ay sonra bu kez de Sedat Peker'le ilgili benzer iddialar ayyuka çıktı. Peker 7 Ekim 2019'da yaptığı açıklamada şu sözlerle ortaklık iddiasını yalanladı: 

"Bazı tweetlerde Köfteci Yusuf’un gizli ortağı olduğum söylenmektedir. Bu firmayla ne bir ortaklığım ne de bir yakınlığım söz konusu değildir."

NERELERDE ŞUBESİ VAR

Köfteci Yusuf Hazir Yemek Temizlik Canli Hayvan Et Mamülleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ismiyle geçen işletmenin; Bursa’da 33, İstanbul’da 53, Ankara’da 11, İzmir’de 16, Balıkesir ve Samsun’da 7 Aydın'a 4, Antalya'da 5, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Yalova, Kocaeli ve Muğla'da 3, Bilecik, Eskişehir, Kırklareli, Ordu, Kırıkkale, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ'da 2, Isparta, Çanakkale, Kütahya, Çankırı, Amasya, Burdur, Düzce, Edirne, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir'de 1’er tane olmak üzere toplam 181 noktada şubesi bulunuyor.

KÖFTECİ YUSUF (YUSUF AKKAŞ) KİMDİR?

‘Köfteci Yusuf’ olarak bilinen Yusuf Akkaş, Bursa'nın Kızılhisar Köyü'nde doğdu. Kızılhisar Köyü'nde köy kıraathanesinde ticaret hayatına başladı. İlk dükkanını 1996 yılında İznik'te açtı. 

1998 yılında ise 600 kişi kapasiteli Köfteci Yusuf'un temellerini İznik'te attı. Kısa süre sonra ikinci şubesini Orhangazi'de, üçüncü şubesini de Yalova yolunda açtı. 

İşletmenin; Bursa’da 33, İstanbul’da 53, Ankara’da 11, İzmir’de 16, Balıkesir ve Samsun’da 7 Aydın'a 4, Antalya'da 5, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Yalova, Kocaeli ve Muğla'da 3, Bilecik, Eskişehir, Kırklareli, Ordu, Kırıkkale, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ'da 2, Isparta, Çanakkale, Kütahya, Çankırı, Amasya, Burdur, Düzce, Edirne, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir'de 1’er tane olmak üzere toplam 181 noktada şubesi bulunuyor.

Yusuf Akkaş, güncel olarak yüzde 100’lük pay oranıyla (30 milyon TL), işletmenin sahibi olarak biliniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde