Bakan Soylu: 22 kişinin enkaz altında olduğu düşünülüyor

Bakan Soylu: 22 kişinin enkaz altında olduğu düşünülüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "22 kişinin enkaz altında olduğu düşünülüyor" dedi.

Bakan Soylu: 22 kişinin enkaz altında olduğu düşünülüyor
16px
24px
25.01.2020 09:45
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu'nun açıklamaları şöyle:  

Süleyman Soylu: Malatya'da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Elazığ'da 18 vatandaşımız deprem nedeniye hayatını kaybetti. Depremin olduğu andan itibaren 39 kişi göçük altından çıkarıldı. Değerlendirmemiz 22 vatandaşımızın göçük altında kaldığıydı. Göçük altında kalan vatandaşlarla ilgili net sayı vermekten kaçınırız. Adıyaman'da cezaevinde hasar olduğu belirlendi, cezaevinin boşaltılmasının doğru olacağı kararına varıldı. Tüm yardımlar AFAD tarafından gerçekleştiriliyor. Meselenin tek elden yürütülmesinin yardımların ulaştırılması açısından önemli olduğunu belirtmek isterim. Biz şu ana kadar nakdi yardım konusunda değerlendirmede bulunmadık. Bir değerlendirme yapıp vatandaşlarımıza ileteceğimizi ifade etmek istiyorum.

Fahrettin Koca: Gece saatlerinde bölgeye intikal ettiğimizde Elazığ ve Malatya'da incelemelerde bulunduk. Hastanelerimizi ziyaret edip bilgi aldık. 22 vatandaşımızı kaybettik. Kaygı ve panik sebepleri dahil 1031 kişi hastanelere başvurdu. Personelimiz yoğun gayret gösteriyor. 382 vatandaşımızın yaralıydı 1031 kişinin içinde. 128 hastamızın tedavisi devam ediyor. Bunlardan 34'ü yoğun bakımda. Şu anda durumu kritik olan hastamız yok. Gece boyunca müdahale edilen ameliyat edilen 8 hastamız var. Hiçbir eksik oluşturmamaya çalışıyoruz. Toplam 317 ambulansla hizmet ettik.

Murat Kurum: Şu an itibarıyla bakanlığa bağlı 368 kişiden oluşan 184 ekiple ile hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz. İlk tespitlere göre Elazığ merkezde 4, Gezin'de 1 bina yıkık. Ağır hasarlı ve hafif hasarlı birçok yapı var, incelemeler devam ediyor. Mustafa Paşa Mahallesi ve Sürsürü ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor. Hemen yanındaki binalarla ilgili tehlike arz edenler var. Bu binalar da takip ediliyor. Ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri hızlı bir şekilde başlayacak. Valiliğimiz bugün itibarıyla nakdi yardımları yapacak. Malatya'da da 25 yıkık bina var. Halen artçı sarsıntılar devam ediyor ve edecek. Hafif veya ağır hasarlı binalara girilmemesi gerekiyor. Atık su, içme suyu, arıtma tesisleri ve kanalizasyonla alakalı an itibarıyla herhangi bir altyapı problemi bulunmamaktadır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde