Bakan Şimşek'ten Gaye Erkan'a 'güven' mesajı

Bakan Şimşek'ten Gaye Erkan'a 'güven' mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı'na getirilen Hafize Gaye Erkan'a destek mesajında bulundu.

Bakan Şimşek'ten Gaye Erkan'a 'güven' mesajı
16px
24px
09.06.2023 21:56
ABONE OLgoogle

Gece yarısında açıklanan kararname ile birlikte Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Başkanlığı’na getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineyi açıklaması ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek, bu akşam sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Erkan’a destek mesajında bulundu.

Şimşek, paylaşımında “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan sn Hafize Gaye Erkan’ı kutluyorum. Bilgisine ve tecrübesine güveniyorum. Sn. Erkan bugün devir teslim töreni ile görevine resmen başladı. Kendisine başarılar diliyorum. Ülkemize hizmet yolunda Allah yardımcısı olsun” dedi.

Bakan Şimşek, bir sonraki paylaşımında ise eski Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun BDDK Başkanlığı’na getirilmesini kutladı. Şimşek, “30 yılı aşkın deneyimi ile verimli ve faydalı hizmetler yapacağına inandığım Sn Kavcıoğlu’na yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.

Şimşek, ayrıca Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye Erkan’ı İngilizce şekilde yaptığı paylaşımda da destekledi. Şimşek paylaşımında “Merkez Bankası'nın yeni başkanı olan Sayın Hafize Gaye Erkan ile çalışmayı ve onu desteklemeyi dört gözle bekliyorum. Onun güçlü akademik referansları ve uluslararası finans piyasalarındaki kapsamlı deneyimi, Türkiye’ye zorlu ekonomik zamanlarda rehberlik etmek için iyi bir konumda olduğu anlamına geliyor” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde