Bakan Selçuk'dan yeni açıklama... Okul tatili uzayacak mı, ücretli öğretmenlerin durumu ne olacak?

Bakan Selçuk'dan yeni açıklama... Okul tatili uzayacak mı, ücretli öğretmenlerin durumu ne olacak?

Koronavirüs önlemleri kapsamında okullara ara verilirken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ertelenen sınavlar ve uzaktan eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'dan yeni açıklama... Okul tatili uzayacak mı, ücretli öğretmenlerin durumu ne olacak?
16px
24px
21.03.2020 16:59
ABONE OLgoogle

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, 23-27 Mart'ta gerçekleştirilecek uzaktan eğitimin ardından okulların açılıp açılmayacağına ilişkin, "Bu tümüyle sağlık koşullarına bağlı. Sağlık Bakanı ile bu hafta itibarıyla tekrar görüşmemiz olacak. Bu görüşme sonucu sonraki süreçle ilgili toplumu bilgilendirme imkanımız olacak." dedi.

Bakan Selçuk, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

23-27 Mart'ta gerçekleştirilecek uzaktan eğitimin ardından okulların açılıp açılmayacağına ilişkin soru üzerine Selçuk, bu konuda bilimsel veriler doğrultusunda hareket ettiklerini söyledi.

Okulların açılmasıyla ilgili eğitimsel açıdan eksik bulunmadığını vurgulayan Selçuk, "Biz yarın denirse, şartlar uygun olursa yarın başlarız. Ama bu konu tümüyle sağlık koşullarına bağlı. Buna bağlı olarak bu konuda yapılacak istişareler sonucunda birlikte karar veririz." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşüp görüşmeyeceklerine ilişkin soru üzerine Selçuk, sürekli görüştüklerini aktardı.

Selçuk, "Bu hafta itibarıyla tekrar görüşmemiz olacak. Bu görüşme sonucu sonraki süreçle ilgili toplumu bilgilendirme imkanımız olacak." dedi.

Bakanlık olarak her türlü senaryoya hazır olduklarını vurgulayan Selçuk, gerekirse öğrencilere telafi eğitimleri yapacaklarını, buna ilişkin de bir paket hazırlandığını kaydetti.

ERTELENEN SINAVLAR

"Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav ertelenir mi?" şeklindeki soru üzerine de Bakan Selçuk, "Prensip olarak hedefimiz sınavı ertelememek. Koşullar uygun olduğunda sınavı ertelemenin doğru olduğunu düşünmüyoruz ama zaruri bir durum olursa, zorunlu bir durum olursa ertelenebilir. Ertelenmesi halinde tedbirlerimizi almakla yükümlüyüz. Biz bu tedbirleri de aldık. Aldığımız tedbirleri anlatmak için 'ertelenirse eğer diye...' konuşuyoruz yoksa ertelemek gibi bir amacımız yok." değerlendirmesinde bulundu.

UZAKTAN EĞİTİM

İstanbul'da 5, Ankara'da 3 stüdyomuz var haftalardır arkadaşlarımız çalışıyor. Pazartesi günü aşırı yoğunluk olabilir. Her türlü eksiği gidereceğiz. 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ EVDE NASIL VAKİT GEÇİRMELİ

Bizim EBA içeriklerimizde sanatsal faaliyetler var. Yüzlerce etkinlik örneği verdik, veriyoruz. Bizim yıllardır ailece evde oynadığımız oyunlar da var onlarla da zaman geçirilebilir. Çocukları ev hayatının içine sokmalılar.

ÖĞRENCİLER NASIL MOTİVE EDİLMELİ

Cezalandırma ve yaptırımla bu olmaz. Denetim çözüm değil, sorumluluk aşılanmalı. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN DURUMU

Mevcut bir hukuksal durum var. Girdiği ders karşılığı ücretini alır. Şuanki cari durum bu şekilde. Ancak Cumhurbaşkanımızın duyurduğu bir paket var. Birçok fırsatı barındırıyor. Teknik çalışmalar devam ediyor."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde