Bakan Pakdemirli'ye karşı açtığı davayı kazandı! Ancak görevi 20 dakika sürdü

Bakan Pakdemirli'ye karşı açtığı davayı kazandı! Ancak görevi 20 dakika sürdü

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin onayı ile memuriyetten ilişiği kesilen Sincan Et Kombina Müdürü açtığı davaların hepsini kazanarak ESK’ya tekrar kombina müdürü olarak geri döndü! Ancak müdürlüğü 20 dakika sürdü.

Bakan Pakdemirli'ye karşı açtığı davayı kazandı! Ancak görevi 20 dakika sürdü
16px
24px
10.05.2021 10:44
ABONE OLgoogle

t ve Süt Kurumu’nun en önemli kombinalarından olan Sincan Et Kombina Müdürü Mehmet Tekinöz, Tarım Bakanlığına karşı açtığı davayı kazanarak, tekrar memuriyete geri döndü.

Mahkeme kararıyla 16 Nisan’da Sincan Et Kombina Müdürü olarak eski görev yerine dönen Tekinöz’ün bu görevi sadece 20 dakika sürdü. Tekinöz, göreve başladığı gün 20 dakika içinde görevden alınarak, işletme müdürü yapıldı ve hakkında önceden hazırlanmış 7 disiplin cezası daha tebliğ edildi.

MEMURİYETLE İLİŞİĞİ KESİLMİŞTİ

Milli Gazete'den Saadettin İnan'ın haberine göre, firma ortağı olduğu gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin oluru ile memurluktan ilişiği kesilen eski Sincan Et Kombina Müdürü Mehmet Tekinöz, Bakanlığa karşı açtığı davaları kazanarak memuriyete tekrar geri döndü.

Geçen yıl Mart ayında memurluktan ilişiği kesilen Mehmet Tekinöz, Ankara İdare Mahkemesine açtığı memuriyete geri dönüş davası ile hakkında açılan 6 tane disiplin cezası davalarının hepsini kazandı.

MAHKEME PAKDEMİRLİ’NİN YETKİSİNİ AŞTIĞINA KARAR VERDİ

Mehmet Tekinöz, Milli Gazete’ye yaptığı açıklamada, hakkında verilen memuriyetten ilişiğinin kesilmesi kararının hukuksuz bir karar olduğunu ve bunun da mahkeme tarafından belgelendiğini belirtti.

Diğer yandan yine hakkında verilen disiplin cezalarının da Et ve Süt Kurumu’nun Disiplin Amirleri Yönetmeliğine aykırı bir şekilde verildiğini bunların da mahkeme tarafından doğrulandığını dile getiren Tekinöz, mahkeme kararında ESK Genel Müdürü ya da Genel Müdür Yardımcısı tarafından verilmesi gereken disiplin cezasının doğrudan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin onayı ile verildiğini bunun da yetki unsuru yönünden hukuka uyarlılık bulunmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini kaydetti.

MAHKEMENİN KARARINI RAĞMEN 7 DİSİPLİN CEZASI DAHA VERİLDİ

Disiplin cezaları ile ilgili mahkemenin kararı ortada dururken, 16 Nisan’da göreve başlar başlamaz tekrar kendisiyle ilgili yine 7 tane daha disiplin cezasının tebliğ edildiğini dile getiren Tekinöz, bu disiplin cezalarını da yine mahkemeye taşıyacağını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde