Bakan Pakdemirli: İstanbul’un 3 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervuarlarda mevcuttur

Bakan Pakdemirli: İstanbul’un 3 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervuarlarda mevcuttur

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, barajların doluluk oranlarının ciddi anlamda düşmesi sonrası İstanbul'a su ihtiyacının karşılanmayacağı iddiaları üzerine açıklama yaptı

Bakan Pakdemirli: İstanbul’un 3 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervuarlarda mevcuttur
16px
24px
17.11.2020 15:14
ABONE OLgoogle

Pakdemirli, "Şu anda hiç su gelmese dahi İstanbul’un yaklaşık 3 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervuarlarda mevcuttur" dedi.

Baraj doluluk oranlarının geçen yılın aynı dönemine göre biraz daha düşük olduğunu ancak ‘sulama sezonunun bitmesi, buharlaşmanın azalması ve yağışlı periyoda girilmesi’ sebebiyle önümüzdeki günlerde barajlardan daha az su tüketimi olacağının beklendiğini dile getiren Pakdemirli, bu süreçte önemli bir su sıkıntı yaşanmayacağını öngördüklerini söyledi. İstanbul'da barajlardaki su seviyesi yüzde 30'a indi

Pakdemirli şu açıklamaları yaptı:

"Dünya’nın en büyük şehirlerinden biri olan, Ülkemizin göz bebeği İstanbul’a su sağlayan barajların bir kısmı Anadolu yakasında bir kısmı ise Avrupa yakasında bulunuyor. Bu barajlar birbiri ile entegredir ve tüm barajlardan İstanbul’un her tarafına arıtma tesislerinden su aktarılabiliyor. Bugün itibariyle İstanbul’umuza su sağlayan barajların doluluk oranı ortalaması yüzde 27’dir. Şu anda hiç su gelmese dahi İstanbul’un yaklaşık 3 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervuarlarda mevcuttur. Ayrıca her yıl olduğu gibi önümüzdeki kış aylarındaki yağışlarla birlikte baraj giriş akımlarındaki artışla birlikte İstanbul’da herhangi bir su problemi yaşanmasını beklemiyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde