Bakan Nebati tarih verdi: Karadeniz gazının vanası açılıyor

Bakan Nebati tarih verdi: Karadeniz gazının vanası açılıyor

İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ile İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) iş birliğinde düzenlenen 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı başladı.

Bakan Nebati tarih verdi: Karadeniz gazının vanası açılıyor
16px
24px
24.11.2022 16:29
ABONE OLgoogle

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgazımızın da vanasını önümüzdeki yıl inşallah açıyoruz. Keza nükleer santralimizi yine önümüzdeki yıl devreye alıyoruz. Böylece ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını giderek azaltmak konusunda da kararlıyız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Son bir yıllık süreçte katılım finans kurumlarımızın toplam aktifleri iki katına çıkarak Eylül 2022 itibarıyla 1,1 trilyon liraya ulaştı. Katılım finans kurumlarımızın Türk bankacılık sistemindeki payı son 5 yılda yüzde 5'ten yüzde 8,5 seviyesine kadar yükseldi. Böylece katılım finans kurumları için hedeflenen yüzde 15'lik payı yakalama noktasında önemli ilerlemeler kaydedildi." diye konuştu. 

Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli sayesinde yatırım, istihdam, üretim ve ihracat bakımından tarihi yüksek seviyelere ulaşmayı ve ardı ardına rekorlar kırmayı başardıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu da tüm olumsuz küresel koşullara rağmen başardık. Küresel ekonomide resesyon alarmları çalarken biz, bu yılın ilk 6 ayında yüzde 7,5'lik bir büyüme kaydettik. Hedefimiz, ülkemizi güçlü bir üretim ekonomisi haline getirmektir. Bu hedefe ulaşmak için gerekli tüm altyapıya ve kararlılığa sahibiz. Son 20 yıllık dönemde ülkemizin her köşesinde altyapı yatırımlarını büyük oranda tamamladık. Şimdi kaynaklarımızın önemli bir kısmını katma değerli üretime yönlendiriyor, ülkemizde yatırım yapmak, ülkemizin büyük potansiyeline ortak olmak isteyen herkese kapsamlı destekler sağlıyoruz."

'Enerjide dışa bağımlılığı giderek azaltmak konusunda kararlıyız'

Nebati, bugün yurt içinden ve dünyanın dört bir yanından gelenlerin Türkiye'nin büyük potansiyelinin farkında olduklarına ve gelecek planlarını bu doğrultuda yaptıklarına inandığını söyledi.

Erdoğan: Karadeniz gazını önümüzdeki sene kullanmaya başlayacağız

"Bunu yurt dışı gezilerde gerçekleştirdiğim görüşmelerde de çok net bir şekilde müşahede etme imkanı buluyor ve bu artan ilgiden büyük memnuniyet duyuyorum" diyen Nebati, her alanda giderek güçlenen ve yarına sağlam adımlarla ilerleyen bir Türkiye bulunduğunu vurguladı.

Nebati, 20 sene evvel yerlilik oranı yüzde 20'lerde olan savunma sanayisinde bu oranın yüzde 80'e çıkartıldığını, attıkları adımlar sayesinde ülkede üretilen İHA ve SİHA'ları artık bütün dünyanın konuştuğunu söyledi.

Yerli otomobil Togg'un kısa süre sonra yollarda görüleceğini hatırlatan Nebati, hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Artvin'de tamamen yerli sermayeyle inşa edilen ve dünyanın en yüksek 5'inci barajı olan Yusufeli Barajı'nı devreye aldıklarını bildirdi.

'Karadeniz gazının vanası açılıyor'

Nebati, "Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gazımızın da vanasını önümüzdeki yıl inşallah açıyoruz. Keza nükleer santralimizi yine önümüzdeki yıl devreye alıyoruz. Böylece ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını giderek azaltmak konusunda da kararlıyız." dedi.

Karadeniz gazı seçimden önce geliyor

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde