Bakan Nebati, iş dünyasına 'Çalışanlar mağdur edilmesin' demiş

Bakan Nebati, iş dünyasına 'Çalışanlar mağdur edilmesin' demiş

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş dünyası temsilcileriyle İstanbul’da bir araya gelmişti

Bakan Nebati, iş dünyasına 'Çalışanlar mağdur edilmesin' demiş
16px
24px
14.12.2021 11:27
ABONE OLgoogle

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin iş dünyası ile bir araya geldiği buluşmanın ayrıntılarını yazdı. Fırat'ın aktardığına göre, Nebati, iş dünyasına “Çalışanlar mağdur edilmesin. Sizler de maaşları bu çerçevede ayarlayın” çağrısı yaptı.

Fırat bugünkü yazısında, "Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, iş dünyası ile yaptığı toplantıda asgari ücrete yapılacak zam oranında temel hedefin, mağduriyetin bir ölçüde giderilmesi olduğunu söyledi.

Edindiğim bilgilere göre bu açıklamayı yaptıktan sonra da iş dünyasına açık açık, 'Çalışanlar mağdur edilmesin. Sizler de maaşları bu çerçevede ayarlayın' çağrısında bulundu.

Yıl sonu yaklaşırken, çalışanların zor durumda olduğunu hatırlatarak, asgari ücrette gösterilen ya da gösterilecek olan hassasiyetin işverenler tarafından tüm çalışanlara gösterilmesi gerektiğinin altını çizelim" dedi.

Fırat, cumartesi günü Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’yle yapılan toplantıda iş dünyasının ortak söylemlerini şöyle aktardı:

"Güven ve öngörülebilirlik şart. Kur oynaklığına çözüm bulunmalı. Finansmana erişim kolaylaştırılmalı. Sanayinin ihtiyacı olan eleman açığı giderilmeli. Hukuk algısı düzeltilmeli. Hem iş dünyası hem de yabancı yatırımcı açısından adalet alanında gerekli adımların bir an önce atılması gerekiyor. Bununla birlikte yargı süreçlerinin uzunluğundan şikâyetçi olan iş dünyasının en büyük beklentisi tarafsızlık."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde