Bakan Nebati'den vergi kaçakçılığı uyarısı: 2 bin 916 adet vergi suçu rapor edildi

Bakan Nebati'den vergi kaçakçılığı uyarısı: 2 bin 916 adet vergi suçu rapor edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi kaçakçılığı konusunda, "Vergi kaçakçılığı nedeniyle ilgili kişiler hakkında 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk" açıklamalarında bulundu.

Bakan Nebati'den vergi kaçakçılığı uyarısı: 2 bin 916 adet vergi suçu rapor edildi
16px
24px
27.11.2022 07:50
ABONE OLgoogle

Sosyal medya platformu Twitter'da bir dizi paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri, terörün finansmanını önleme ve vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadesi almaya çalışanlarla mücadelede yoğun çaba göstermeye devam ediyor. Bu doğrultuda Bakanlığımızca yapılan analizler sonucunda talep ettiği veya aldığı vergi iadeleri riskli olduğu değerlendirilen mükellefler hakkında vergi incelemeleri yürütüyoruz." dedi.

Paylaşımın devamında Nebati, "Yürüttüğümüz vergi incelemeleri ve denetimlerde masumiyet karinesini gözetmekle birlikte 85 milyon vatandaşımızın emanetinin bilincinde olarak hazinenin vergi kaybına neden olacak tüm vergi kaçakçılığı girişimleriyle mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

12 milyar TL'yi aşan vergi ve ceza önerisi

Açıklamanın devamında 2 bin 916 adet vergi suçu raporu hazırlandığını aktaran Nebati şunları yazdı:

"Bakanlığımız Vergi Müfettişlerince son yıllarda yapılan vergi incelemeleri sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle 4,5 milyar TL'yi aşan tutarda vergi iade talebini reddettik ve geri aldık, ilgililer hakkında 12 milyar TL’yi aşan tutarda vergi ve ceza önerdik. Yapılan incelemeler sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle ilgili kişiler hakkında 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk."

Nebati açıklamalarını, "Yaptığımız düzenlemeler ve teşviklerle yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklemeye devam ederken vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadeleriyle kamuyu zarara uğratmaya çalışanlarla etkin mücadeleye yönelik vergi incelemeleri ve denetimlerine devam edeceğiz" sözleriyle bitirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde