Bakan Nebati'den The Economist'e yanıt: Cevap 'Türkiye Ekonomi Modeli'

Bakan Nebati'den The Economist'e yanıt: Cevap 'Türkiye Ekonomi Modeli'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den, ünlü İngiliz dergisi The Economist'in Türkiye paylaşımına tepki geldi.

Bakan Nebati'den The Economist'e yanıt: Cevap 'Türkiye Ekonomi Modeli'
16px
24px
27.08.2022 09:19
ABONE OLgoogle

İngiltere merkezli The Economist dergisinin Twitter hesabından duyurduğu Türkiye ekonomisine ilişkin bir kayda, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den yanıt geldi.

“Türkiye ekonomisinde ters giden bir şeyler var: Yükselen enflasyonun ortasında bile ekonomi büyüyor.” ifadeleriyle duyurulan yayınla ilgili Nebati, “İma ettiğiniz gibi ters giden bir şey yok. Cevap çok basit: Türkiye Ekonomi Modeli. Enflasyonun belini kırdığımızda hedeflerimize ulaşmamızda hiçbir engel kalmayacak. Bizi izlemeye devam edin.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ENFLASYON LİGİNDE 6. SIRADA

Temmuz ayında yıllık enflasyon TÜİK’e göre yüzde 79,6’ya, ENAG’a göre yüzde 176’ya yükselmişti.

TL nisan sonundan beri yüzde 18,25, yılbaşından beri yüzde 27,5, son 1 yılda ise yüzde 54 değer kaybetti.

TL geçen yıl da yüzde 40 üzeri değer kaybı yaşamıştı. TL, 2021’in ardından 2022’de dünya genelinde en çok değer kaybeden para birimi konumunda.

Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimleriyle banka ve sanayi şirketlerinin kârları artarken, halkın geniş kesimlerinin alım gücü radikal bir şekilde düştü. Hükümet seçim öncesinde ucuz kredilerle ekonomik büyümeyi ve şirketlerin kârlılıklarında artışı sürdürmeyi hedefliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde